Több generáció számára nyújthat majd szép parkosított környezetben kikapcsolódást, örömteli játékot és sportolási lehetőséget az a többfunkciós közösségi tér, amely a tervek szerint még az idén megvalósulhat a Kazinczy tér 3-5-7 számú Y épületek és a fűtőmű melletti játszótér területén.

 

A tervek szerint az új játszótér és közösségi szabadidős park minden korosztály számára mozgáslehetőséget és minőségi kikapcsolódást nyújt majd, mindezt esztétikus zöld környezetben /fotók.tl/

 

Buzás Gyula a városrész képviselője, Dobó Zoltán polgármester és Puskás Ákos alpolgármester a helyszínen

 

A tervek megvalósítására a Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatán frissen elnyert 40 millió forint és város által biztosított mintegy 25 milliós önrész áll rendelkezésre- tájékoztatott Dobó Zoltán polgármester az elmúlt hét péntekén helyszínbejárással összekötött sajtótájékoztatón. Puskás Ákos alpolgármester kiegészítésként elmondta, a régi teniszpálya helyén parkosított zöldterület lesz, az idők folyamán erősen elhasználódott focipálya helyén pedig egy kisebb pálya és egy rugós testedző eszközökkel felszerelt felnőtt játszótér épül. – A területen ugyanakkor minőségi módon parkosítjuk is, hiszen nagy számban ültetünk fákat, cserjéket, bokrokat és napvitorlákat is elhelyezünk a hőség elleni hatékony védelem érdekében.

 

Az elavult régi focipálya helyén új és korszerű pálya épül, de egy  “felnőtt játszótér” is helyet kap majd

 

Buzás Gyula, a városrész önkormányzati képviselője lapunk érdeklődésre elmondta, hogy az idén megvalósuló és minden szempontból modernek számító megújult közösségi tér régi vágya az itt élőknek, de remélhetően nagyon népszerű lesz a teljes tapolcai lakosság körében.

 

Dobó Zoltán: Itt valósulhat meg és mindössze bruttó 1300 négyzetméternyi helyet igényel az uszodai beruházás

 

A lila Y és a barna házak között  megvalósuló városi uszoda ügyében is történt előrelépés a napokban. Amint arról a város polgármestere beszámolt, a megvalósításért felelős  Nemzeti Sportközpontok megkapták az építési engedélyt az illetékes szakhatóságtól, így újabb akadály gördült el a megvalósítás elöl. Dobó Zoltán hozzátette, az állami tulajdonú városi uszoda ha megépül, mintegy három szint magasságú lesz és mindössze 1300 négyzetméternyi helyet vesz el a zöldterületből. –  Ebben a négyzetméter adatban pedig már az épülethez tartozó parkolók is benne lesznek- hangsúlyozta. (Arra vonatkozóan, hogy a tapolcai városi uszoda konkrétan mikorra valósulhat meg, jelenleg nincs információnk.)  /tl/

 

Szabadidős park épülhet az Y-házaknál és az uszoda ügyében is történt előrelépés

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |