Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő egy újságírói kérdésre válaszolva elmondta, utódja, Dr. Navracsics Tibor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje egy olyan országosan ismert, nagy tapasztalattal bíró politikus, aki a mindig szoros küzdelmet hozó, úgymond “billenő” Veszprém megye 3-as számú választási körzetben nagyobb eséllyel nyerhet. Dr. Navracsics Tibor méltatta elődje munkáját, majd azt hangsúlyozta, hogy győzelme esetén a térség falvainak, városainak fejlődését pártpolitikai hovatartozástól mentesen kívánja elősegíti. A sajtótájékoztatót az ajkai Fidesz-KDNP pártirodában tartották ma délelőtt.

 

Fenyvesi Zoltán: “Tibor hosszú idő óta része a politikának, nagy tapasztalattal, tudással bír és egészen biztosan kiváló képviselője lesz a választókerületnek” Fotó:/tl/

 

Fenyvesi Zoltán emlékeztetett, a Fidesz-KDNP pártszövetség január 26-án nevezte meg egyéni képviselőjelöltjeit. – Veszprém megye 3-as számú körzetében Dr. Navracsics Tibort indította a Fidesz, akit teljes mellszélességgel támogatok. Arra bíztatom a térség polgármestereit, civil szervezeteit és a választókat, hogy ők is tegyék ezt, hiszen ennek a körzetnek egy  dinamikus képviselőre van szüksége. Egy olyan személyiségre, aki képes előmozdítani térségünk, vidékünk fejlődését. Tibor hosszú idő óta része a politikának, nagy tapasztalattal, tudással bír és egészen biztosan kiváló képviselője lesz a választókerületnek- vélte a leköszönő Fenyvesi.

 

Dr. Navracsics Tibor: “A fejlesztés számomra nem politikai, különösen nem pártpolitikai kérdés.” /fotó:tl/

 

Dr. Navracsics Tibor megerősítette Fenyvesi Zoltán szavait, mint mondta, párttársával már nyár óta együtt dolgoznak, jelenleg is jó az együttműködés. Hangsúlyozta,  ugyanazt gondolják a választókerület és a térség jövőjéről, fejlődéséről. – Zoltán rendkívül sikeres képviselő volt, mind a kormányzati támogatások megszerzésben, mind abban, hogy az itt élő, együttműködésre hajlandó falvaknak, városoknak terveket, távlatokat adjon. Ennek köszönhetően a térség jelentős fejlődésen ment át az elmúlt években. Az én feladatom ennek a munkának a folytatása. A fejlesztés számomra nem politikai, különösen nem pártpolitikai kérdés. Hajlandóak vagyunk mindenkivel együttműködni, akik a térség egészének gyarapodását akarják, akik az itt élők érdekeit képviselik, számukra magasabb életszínvonalat és jobb életkörülményeket akarnak biztosítani. Amennyiben bizalmat kapok, a térség egészét pártpolitikai hovatartozás nélkül fogom képviselni- ígérte Dr. Navracsics.  A sajtótájékoztatón Tóth Csaba kistérségi elnök, Lesenceistvánd polgármestere és Fábry Szabolcs nagyvázsonyi polgármester is megszólalt. Mindketten támogatásukról biztosították Dr. Navracsics Tibort és hosszan méltatták a leköszönő Fenyvesi Zoltán képviselői tevékenységét, eredményeit.

 

Kamerák előtt. Balról-jobbra:  Tóth Csaba, Dr. Navracsics Tibor, Fenyvesi Zoltán és Fábry Szabolcs /fotó:tl/

 

Végül Fenyvesi Zoltán válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem őt indítja a Fidesz, ha valóban sikeres négy év áll mögötte. – Egy olyan választókörzetben vagyunk, ami mindig is billenő körzetnek volt kikiáltva, ahol mindig kemény volt a küzdelem. 2015-ben és 2018-ban is nagy csata volt és 2022-ben még inkább így lesz. Azt gondolom, hogy csak néhány szavazaton múlik majd a győzelem. A Fidesz célja, hogy olyan jelölt induljon, aki a lehető legtöbb szavazatot tudja megszerezni, Dr. Navracsics Tibor a Fidesz és saját meglátásom szerint is ilyen jelölt. Korábban 47 százalékkal nyertem, most lehetséges, hogy ez a szám kevés lenne a győzelemhez… /tl/

 

Ugyanazt gondolják a választókerület jövőjéről…

| hírek, politika |