Az év végéhez közeledve, a két ünnep között, nyílt napot tartott a Tapolca Vívóklub a Szalay Gyöngyi Vívóteremben, melyre sok érdeklődő fogadta el a meghívást, akik Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes párbajtőrözővel is találkozhattak.

 

Kovács Balázs, a vívóklub elnöke elmondta, hogy szeretették volna megmutatni a nemrég felújított és átadott vívótermet a vívásra fogékony érdeklődőknek, akiknek nagy részét a közelmúltban indított iskolavívás programban résztvevő általános iskolások tették ki, de akadtak olyanok is, akik itt találkoztak először a sportággal.

 

A nyílt nap elérte célját, sokan megismerhették a sportág sajátosságait fotó:hg

 

Az elnök rendkívül sikeresnek értékelte a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskolában és a TBL Általános Iskola Batsányi Tagintézményében indított vívásoktatást, ahol heti egy alkalommal ismerkedhetnek meg a kisiskolások az alapokkal. Az esemény sztárvendége Siklósi Gergely volt, akit az első pillanattól kezdve körül rajongtak a vívópalánták, közös fotókat kértek, sporttörténeteket hallgattak tőle és olimpiai ezüstérmét is megcsodálhatták.

 

Siklósi Gergely szívesen segít a Vívóklubnak a sportág népszerűsítésében fotó:hg

 

Kovács Balázs elismerően beszélt az új edző, Keszler Dávid munkájáról, aki hatalmas elánnal és lendülettel vetette magát a munkába. Elsődlegesen a létszám növelése volt a cél, de emellett természetesen az eredményességre is nagy hangsúlyt fektetnek a klubnál.

 

 

Kovács Dániel, junior korosztályban kiérdemelte a jogot, hogy kiutazzon az olaszországi Világkupára, Udinébe. Ehhez az országos ranglistán kellett jól szerepelnie és Dani hozta is az eredményeket, például megnyerte a felnőtt vidékbajnokságot Szolnokon, a Junior Országos Bajnokságban pedig harmadik helyezést ért el. A kisebbek korosztályából a klub négy versenyzője kapott meghívót országos edzőtáborba, melyet Budapesten tartottak. Az olaszországi Világkupát január második hétvégéjén rendezték Udinében. A nagyon erős mezőnyű versenyen Kovács Dániel meggyőzően és magabiztosan vívott.

 

Kovács Dániel élete első Világkupáján a 40. helyen végzett, edzője Keszler Dávid elégedett az eredménnyel fotó: TVK

 

Ahogy már megszokhattuk, a férfi párbajtőrözők mezőnyében néha már a csoportküzdelmek során is a “túlélés” a cél. A tapolcaiak fiatal versenyzője 5 győzelem és 1 vereséggel zárta a verseny nyitó szakaszát, ezzel a csoporteredménnyel kiemeltként kapott helyet a 256-os táblán. A 128-ban egy svéd ellenféllel szemben végig dominált, de így is az utolsó másodpercekig szoros volt az asszó. A legjobb 32-be jutásért az egyiptomiak fiatal versenyzőjével, Elsayed-el kellett megküzdeni. A tokiói Olimpiát is megjárt tehetség sajnos ezen a versenyen túl nagy falat volt Dani számára, de reméljük, hogy a következő nemzetközi világkupán Szerbiában szépíteni tud ellene. Dani élete első világkupa versenyét a több száz fős mezőny 40. helyén zárta. Siklósi Gergely örömét fejezte ki, hogy a vívóterem újra megtelt élettel és egyre több fiatal választja a pástot. Szerencsésnek nevezte a mostani fiatalokat, hiszen profi körülmények között edzhetnek. Visszaemlékezett sportpályafutása elejére, amikor is egy éves iskolai alapozást követően kerülhetett csak igazi vívóterem közelébe, tulajdonképpen addig el sem tudta képzelni, hogy néz ki egy pást valójában.

 

 

Az első pillanatól kezdve a sportág szerelmese lett. Véleménye szerint, aki megérti a szabályokat és megtanulja a szokatlan mozgásformát egy nagyon élvezetes és változatos sportág versenyzője lehet. A közös bemelegítést követően, párbajtőrt fogtak a kicsik és kipróbálhatták milyen egymás ellen küzdeni, majd pedig érdeklődve figyelték Gergő történeteit múltjáról, jelenéről és a sportágban elért sikereiről. /hg/

 

Nyílt napot tartott a Vívóklub

| sport |