Az idei évben nagyjából 40 gyermek részére összeállított ajándék cipős dobozokat kaptunk egy szomszéd város civil szervezetének tagjaitól. Az adományozó badacsonyi fiatalokkal már korábban nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki. Nagyon hálásak vagyunk az adományokért, hiszen adni jó, kapni pedig öröm, bennünket pedig boldogsággal tölt el, hogy gondolnak ránk, mint segítő szervezetre. Mi mostantól arról fogunk gondoskodni, hogy hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyfája alá kerülhessenek ezek az ajándékok- mondta el lapunknak Bögös Rita Zsuzsanna a Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője.

 

Megtudtuk, a Badacsonytomaji Fiatalok Fóruma 2019. december 20-án alakult meg, jelenleg félszáz fős  tagsággal rendelkeznek. Az első időszakban a covid vírus megjelenésével és a korlátozásoknak köszönhetően nagyobb összejöveteleket és programokat nem tudtak szervezni. 2020 novemberében viszont arra jutottak, hogy valamit ki kellene találniuk a Karácsony közeledtével, ami még belefér a korlátozásokba. Így jutott eszükbe, hogy ha már programokat és rendezvényeket nem, de gyűjtést azt tudnának szervezni valamilyen nemes cél érdekében. Több adományokkal foglalkozó szervezetet megkerestek, köztük a környékbeli gyermekjóléti szolgálatokat is. A veszprémi és a tapolcai gyermekjóléti szolgálatokkal sikerült felvenniük a kapcsolatot, akik nagyon nagy örömmel fogadták a megkeresést. Két hét alatt sikerült a badacsonyi fiataloknak 139 darab cipődobozos ajándékcsomagot és több zsák ruhát, játékot és egyéb dolgokat összegyűjteni, természetesen a helyi és a környékbeli településeken élő családoknak is köszönhetően. Ezeket eljuttatták a megfelelő intézményekbe.

 

 

A legszorosabb kapcsolat végül a Tapolcai Gyermekjóléti szolgálat dolgozóival alakult ki. Szerintük nagyon kedvesen fogadták őket, kávéval és egyéb dolgokkal kedveskedtek és nagyon érdeklődőek is voltak az egyesület irányába. “A 2020-as évünket ezzel a jó tettel zártuk” – adtak hangot akkoriban elégedettségüknek. Szombathelyi Dávid a Badacsonyi Fiatalok Fóruma elnökségi tagja, az idei évi munkájukról is beszélt.  – A 2021-es évünk, mint mindenki másnak sajnos a karantén és a korlátozások végett nem indult jól. Szerencsére azonban bejött amit vártunk,  és az elmaradt 2020-as Labdarúgó Európa Bajnokság 2021-es évi megrendezését meglovagolva, megszerveztük az egy hónapon át tartó BFF Eb Teraszt Badacsonyban a Móló-Parkban, ahol egy 12 nm-es kivetítőn, több szolgáltatót felvonultató rendezvény térrel vártuk az EB mérkőzések kedvelőit, szurkolóit. Mondhatjuk, hogy elég nagy fába vágtuk a fejszénket, de a visszhangok és a reakciók alapján nagyon sikeres rendezvényen vagyunk túl. Hozzáteszem, hogy az EB Teraszunknak volt külön promóvideója és egy saját Eb dalt, videóklippel együtt készítettünk erre az alkalomra. A nyári és ezt az egy hónapos fáradalmakat hosszasan pihentük, mert elég sok munkánkba és időnkbe kerül az egésznek a lebonyolítása. A következő rendezvényünkre egészen novemberig kellett várni, ahol egy Halloween bulit szerveztünk a helyi és a környékbeli fiataloknak, idősebbeknek. A legjobb jelmezeket itt is díjaztuk. Ahogy közeledett a december, így ismét elkezdtük törni az agyunkat, hogy akkor megismételhetnénk a tavalyi sikeres adomány gyűjtésünket. Meg is szerveztük, viszont idén csak a Tapolcai Gyermekjóléti Szolgálatnak tartottunk cipősdobozos ajándékozást, a vicces az egészben, mikor felvettem a kapcsolatot a szolgálat vezetőjével, éppen viccesen mesélte, hogy már keresni akartak, hogy idén is szeretnénk-e gyűjtést szervezni. Itt is látszott, hogy a kapcsolatunk nagyon jó és a jövőben is működni fog, legyen szó bármilyen segítségről.

 

 

Most 2021. december 14-én kedden adtuk át a csomagokat, igaz a tavalyihoz képest kb félszáz cipődobozos ajándékot sikerült gyűjtenünk, ezt megbeszélve egy finom kávé mellett a szolgálat dolgozóival, rájöttünk, hogy idén annyira nem adakozóak az emberek és inkább már minőségre, mint sem mennyiségre állnak át. Tavaly a karantén alatt azért volt idejük az embereknek otthon keresgélni, szelektálni, vásárolni jótékony célra, idén ebben a rohanó világban már nincs nagyon idejük ezekre.A kellemes beszélgetés után elköszöntünk és megbeszéltük, ha bármiféle kérés vagy kérdésünk, akkor keressük egymást. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves helyi és környékbeli családnak a csomagokat, amikkel boldoggá teszik a rászoruló gyermekek Karácsonyát és még szeretnénk megköszönni a Badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskola és a Badacsonytomaj Város Önkormányzat segítséget a gyűjtésben. /tl/

 

Ajándék Tapolcára, ezúttal badacsonyi fiataloktól

| hírek, közélet, szociális szféra |