Az angol utánpótlás válogatott és a német Bayer Leverkusen irányítását követően, ismét a tapolcai vívópalánták sikerhez vezető útját egyengeti Keszler Dávid párbajtőr edző.

 

A fiatal tréner elmondta, elsődlegesen családja miatt döntött a hazaköltözés mellett, azonban, hogy Tapolcán folytatja edzői pályafutását nem volt kérdés. Örömmel fogadta el a Tapolca Vívóklub vezetőedzői posztját, mivel rengeteg emlék köti a klubhoz, versenyzőként és edzőként egyaránt.

 

Keszler Dávid komoly célokkal, tervekkel érkezett a Tapolca Vívóklubhoz fotó: hg

 

Dávid szeretne vérfrissítést a tapolcai klubban és úgy véli, a közel 10 éves külföldi tapasztalatot hasznosítani tudja a hazai együttesnél. Sok tehetséges, motivált versenyzőt „örökölt” az előző edzőtől, Gauland Zsófiától, azonban a létszámot szeretné megtöbbszörözni. Ezért edzőkollégájával, Szabó Ádámmal felkeresték az általános iskolákat, ahol tárt karokkal fogadták a kezdeményezést, miszerint szakköri kereteken belül ismerkedhetnek a diákok a párbajtőrvívással. A 20 – 30 fős edzéseken résztvevő vívók számát így reményeik szerint pár éven belül akár megduplázhatják.

 

 

Az újonnan felújított Szalay Gyöngyiről elnevezett vívóterem, véleménye szerint minden igényt kielégít, öröm benne dolgozni és biztos, hogy a sportolók is szívesen járnak nap, mint nap az edzésekre, hiszen minden adott ahhoz, hogy kihozzák magukból a maximumot. Szeretné élményközpontúvá tenni a foglalkozásokat, ezért a gyerekek már az első edzéseken fegyvert kapnak a kezükbe. A vívás olyan speciális mozgáskultúrát igényel, melyet kiskorban könnyebb elsajátítani, ezért véleménye szerint, minél korábban érdemes elkezdeni a sportot. A következő hónapokban, ha a vírushelyzet is engedi, minden korosztálynak elkezdődnek, illetve folytatódnak a versenyeik, szinte nem lesz szabad hétvégéjük a vívóknak. Célja, hogy a közeljövőben ismét egy kiemelt utánpótlás bázisként működjön a vívóklub és kinevelje a következő olimpiák bajnokait. /hg/

 

Edzőváltás a Tapolca Vívóklubbnál

| hírek, sport |