A bolt Batsányi János utcai homlokzatán a mai naptól emléktábla őrzi Kovács Lajosnak, a Pápai Húsáruház korábbi vezetőjének nevét. Az elmúlt évtizedekben virágkorát élő, de ma is kifejezetten népszerű tapolcai húsáruház központi vezetése és munkatársai így emlékeztek meg a főnökről,  aki szigorúan, de emberségesen, ugyanakkor megkérdőjelezhetetlen szakmaisággal, elkötelezettséggel vezette az üzletet közel három évtizeden keresztül.

 

Emléktábla őrzi az egykori boltvezető nevét /fotók.tl/

 

A barátok, tisztelők, kollégák gyűrűjében, Tapolca város polgármesterének és  több képviselőjének részvételével Szappanos Péter, a Pápai Hús ügyvezető igazgatója leplezte le a mai napon a közelmúltban váratlanul elhunyt Kovács Lajos egykori üzletvezető tiszteletére készített gránit emléktáblát. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a tapolcai boltvezető neve a cégen belül fogalom, amely tovább él a vállalat mindennapjaiban.

 

 

Szappanos Péter ügyvezető: “Kovács Lajos ma is velünk él…”

 

-A legkevesebb, hogy Lajos életének és munkájának emléket állítunk. Ő ma is velünk él, melyre szép példa, hogy a Pápai Hús közelmúltban megnyitott új pápai üzletét is Kovács Lajos hajdani instrukciói, meglátásai, tanácsai alapján rendeztük be és üzemeltetjük. Mondanom sem kell, nagy sikerrel- árulta el Szappanos Péter.

 

Kebelei Ildikó boltvezető emlékezik a hajdani kollégára, elődjére

 

Kovács Lajosra Kebelei Ildikó emlékezett. A húsáruház közelmúltban kinevezett új vezetője többek között felidézte elődjének szakmai életrajzát, amit néhány éve a cég menedzsmentje kérésére írt. Ebből kiderült, hogy Kovács Lajos 1971 szeptemberében a Pápai Húskombinátnál kezdett mint élelmiszeripari szakmunkástanuló. A szakmunkásképzőben 1974-ben végzett, majd 1974-1977 között  a szombathelyi élelmiszeripari szakközépiskolában szerzett érettségi bizonyítványt. Tanulmányai alatt végig a pápai húsipar dolgozója volt. A tapolcai húsboltban 1978-ban kezdett, mint eladó. 1984-ben itt lett boltvezető helyettes, majd 1995-ben üzletvezető. Kebelei Ildikó megemlékezésben Kovács Lajos szavaival írta le, hogy “milyen a szép hús” és hogy milyen a jó eladó: “A szép hús rózsaszín, nem zsíros, rugalmas szerkezetű, a vágási felülete nem engedi a húslevet. A vásárló először a szemével vásárol, ha tetszik a termék és az ára is megfelelő, akkor vásárol. A jó eladó az, aki ránéz a vásárlóra és rögtön meglátja, hogy mit kell neki ajánlania.” – vetette papírra hajdanán Kovács Lajos, a Pápai Húsbolt egykori megbecsült, nagy tiszteletnek örvendő vezetője. /Töreky László/

 

Emléket állítottak a kollégák a tapolcai húsáruház vezetőjének

| gazdaság, hírek, közélet |