Hálával tartozunk Istennek azért, hogy óvodánk vizes helyiségei ilyen szépen megújulhattak- mondta Zöldy Andrásné a tapolcai Szent Erzsébet Óvoda vezetője azon az átadó ünnepségen, amit ma délelőtt tartottak az egyházi fenntartású intézményben. Az elmúlt hónapokban ugyanis megújult az óvoda elavult vízhálózata, a felnőtt és gyermek mosdók, továbbá az Arany János utca 12-szám alatt, egy új játékudvarral és foglalkoztató épülettel is gazdagodott a köznevelési intézmény.

 

A fenntartó Páli Szent Vincéről Nevezett Irgalmas Nővérek Szeretet Leányai Társulata részéről Kiss Mariann Kornélia nővér elmondta, hogy nagy örömmel vettek részt a magyar kormány által meghirdetett óvodafejlesztési programban, ahol 23 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Ebből az összegből sikerült a két darab gyermekek által használt és egy felnőtt igényekre szabott vizes helyiséget és a hozzá tartozó teljes vízrendszert felújítani a Szent Erzsébet Óvodában.

 

Az esős idő miatt az ovisok az épületen belül adták elő kedves, játékos műsorukat

 

Kiss Kornélia nővér kiemelten méltatta a kivitelező odafigyelő hozzáállását, de mindenkire áldást kért, aki segítette a beruházás megvalósulását 

 

A nővér  dicsérte az óvoda vezetőjének és gondnokának kiemelkedő szerepét a megvalósításban és külön méltatta a kivitelező SZ-L BAU építőipari Kft-t,  amelynek vezetője és munkatársai – mint fogalmazott- maximális, mindenre kiterjedő odafigyeléssel jártak el az építkezés során.

 

 

Modernek, szépek és a használók igényeire szabottak a megújult vizes helyiségek 

 

Barta Szabolcs lazarista atya, az irgalmas nővérek lelki igazgatója a Mindenható áldását kérte a Szent Erzsébet óvodára, majd felszentelte az épület minőségi megújuláson átesett helyiségeit. Később az atya az ünneplőkkel közösen átvonult a fenntartó közelben vásárolt és felújított ingatlanához, ahol felszentelte az új  játékudvart, annak játékait és a hozzá tartozó foglalkoztató épületet. /tl/

 

Az Arany János utca 12-es számú épület és udvara egy minőségi, szép és nyugodt játéktere az óvodának

 

Minőségi játékokkal felszerelt az épület tágas, falakkal körbezárt udvara

 

Felújították és átadták az egyházi óvoda vízrendszerét, mosdóit és új játékudvarát

| hírek, hitélet, oktatás |