A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézmény diákjai számára  is megkezdődött a 2021/22-es tanév szeptember első napján. A  tanévnyitó ünnepséget hagyományosan az iskola udvarán tartották meg kora délelőtt.

 

Ha szeptember 1-je, akkor bizony irány az iskola…

 

A város és az iskola vezetése, képviselői a székhelyintézmény tanévnyitóján /fotók: tl/

 

A tanulók bevonulását és a Himnusz hangjait követően Gál Attila intézményvezető-helyettes köszöntötte a diákokat, pedagógusokat, szülőket, továbbá a város polgármesterét, az önkormányzat több jelenlévő képviselőjét, majd átadta a szót az iskola igazgatójának.  Bajner Imre beszédében reményét fejezte ki, hogy a vakáció ideje alatt mindenkinek sikerült kipihennie az elmúlt tanév fáradalmait, hogy “teljes erővel, tenni akarással, teli tudásvággyal vághasson neki az új tanévnek”.

 

Kell néhány fotó az iskola kiváló diákújságjába is

 

Kicsit megszeppenve, de boldog érdeklődéssel vették át  ajándékaikat az elsősök

 

Az igazgató külön köszöntötte az intézmény több, mint félszáz elsősét, akiket arra kért, hogy tegyék fel a kezüket, ha nagyon várták már a mai napot.  A kis kezek szinte egyszerre lendültek a magasba. – Örülök, hogy így vártátok az iskolát, hiszen mi is ugyanilyen nagy érdeklődéssel és szeretettel vártunk benneteket- reagált a kicsik őszinte és megmosolyogtató megnyilvánulására Bajner Imre. – Ne feledjétek, hogy a mai naptól már igazi bárdosos diákok vagytok ti is, nektek is szól a csengőszó- mondta. A szülőket arra bíztatta az igazgató, hogy tartsák szorosan a kapcsolatot a tanárokkal, tanítókkal, bízzanak bennük, szakmai tudásukban, merjenek kérdezni és bízzanak gyermekeikben is, bíztassák őket, hogy igen, “ez neked menni fog”. Az idei tanév végzőseihez is szólt Bajner Imre, rámutatott, ahhoz, hogy továbbtanulási terveik valóra válhassanak, sokat kell még tenniük. – Ebben viszont segítenek a tanáraitok, csak élni kell a lehetőségekkel és akkor biztos lesz a siker- ígérte. A Bárdos felsőbb osztályosainak pedig azt mondta az igazgató, hogy a tanév során végig odafigyelő szeretettel viszonyuljanak az iskola kis elsőseihez. – Vigyázzatok rájuk és tanítgassátok őket az iskola házirendjére, szokásaira – kérte. /Töreky László/

 

A nagyokkal vonultak be a kicsik. Remélhetőleg a tanév során is számíthatnak majd rájuk

 

Becsöngettek a Bárdosban is

| hírek, oktatás |