Ünnepélyes keretek közt adták át a Batsányi János Gimnázium épületében felújított vívótermet. A teremben megújult a találatjelzőrendszer, légkondicionálás történt és korszerűsödött a burkolat is.

 

A mostani felújítás fő támogatója a Magyar Vívószövetség volt, amelyhez partnerként csatlakozott Tapolca Város Önkormányzata is.

 

Megújult a terem burkolata, új találatjelzőket és légkondicionálót szereltek fel fotó:hg

 

A Szalay Gyöngyiről elnevezett vívóterem újraavatásái ünnepségén megjelent többek között Dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívószövetség főtitkára, Boczkó Gábor, a Magyar Vívószövetség sportigazgatója, az Európai Vívó Konföderáció végrehajtó bizottságának újbóli kinevezett tagja, Szalay Gyöngyi testvére, Szalay Szilvia és férje Horváth Ernő, Rédli András és Siklósi Gergely olimpikonok valamint Borosné Eitner Kinga, a Balaton Vívóklub elnöke, mesteredző, aki Tapolcán hosszú éveken keresztül viselte szívén sikerrel a tehetségek gondozását. Tapolcán 2001 óta van igazi vívóterem.

 

 

Azelőtt az egykori TIAC pálya épületében csak olyan terem volt, ahol nem is ért végig a pást. Aztán majdnem napra pontosan nyolc évvel ezelőtt, 23 millió forint összköltségű beruházásból, pályázatból és önkormányzati önerőből újult meg a gimnáziumban található vívóterem. Az ünnepélyes átadásra 2013. szeptember 18-án került sor, ahol akkor jó alkalom nyílt arra is, hogy a város köszöntse világbajnok párbajtőrözőit, Boczkó Gábort és Rédli Andrást. Úgy tűnik, hogy a vívóterem megújulása mindig valami hatalmas tapolcai vonatkozású sikerhez is kötődik, így most Boczkó Gábor és Rédli András mellett Siklósi Gergely ezüstérmes olimpikon párbajtőrözőnket is köszönthettük, aki az átadó napján egy közönségtalálkozón is részt vett egykori alma materében.

 

 

Akár a legelső, akár ez a mostani terem is, nagyon sok tapolcai tehetséget látott szárnyat bontani. A Tapolca Vívóklub illetve annak elődjei, a vidéki klubok közül talán a legtöbb világversenyen szerzett érmet szállították az elmúlt évtizedekben. Dobó Zoltán polgármester örömmel adta át használatra a pástokat a Kovács Balázs elnök által vezetett Tapolca Vívóklub feltörekvő növendékeinek.

 

 

Az olimpikonok egytől egyig méltatták a beruházást és bíznak benne, hogy a profi körülmények hozzásegítik az edzőket, hogy újabb bajnokok kapjanak szárnyra Tapolcáról. Siklósi Gergely elérzékenyülve mesélt egykori nevelőedzőjéről, Szalay Gyöngyiről, felelevenedtek benne a vívóteremben töltött edzések képei.

 

 

A gimnázium diákjai előtt Dr. Földi Istvánné beszélgetett Gergővel, aki beszámolt sportolói pályafutásának kezdetéről, az első sikerekről, a versenysport és a tanulás összeegyeztetéséről, a budapesti átigazolásról, a tokiói élményekről és karitatív tevékenységéről. Sütő György helyi festőművész nagyon szép felajánlást tett a vívóklubnak. Az általa alkalmazott air brush technikával elkészít egy-egy nagyméretű portréképet Szalay Gyöngyiről, Boczkó Gáborról, Rédli Andrásról és Siklósi Gergelyről. Ezek a képek fogják díszíteni a terem falát és motiválni az itt edzőket. Két kép már készen van, amint mindegyik elkészül, egy kis házi ünnepség keretében kerülnek majd fel a falakra. /hg/

 

Átadták a megújult vívótermet

| hírek, sport |