TIAC RETRO címmel nyílt kiállítás az egyesület relikviáiból, fényképeiből, szurkolóktól és játékosoktól származó emléktárgyakból a Tamási Áron Művelődési Központban.

 

A nemzeti ünnepet követő napon tartott kiállításmegnyitón Szabó Sándor elnökségi tag köszöntötte a megjelenteket, majd Pass Sándor alpolgármester nyitotta meg a kiállítást. Frang László, korábbi kiváló játékos és egyesületi elnök elevenítette fel személyes élményeit, történeteit a klubbal kapcsolatban, melyet sok esetben a közönség is megkönnyezett.

 

Frang László szerint jó az irány, amit a jelenlegi elnökség követ, örül a fejlesztéseknek fotó: hg

 

Megemlékeztek azokról a játékosokról is, akik már az égi futballpályákon játszanak. Takács Gábor, a TIAC VSE elnöke megköszönte az emlékek összegyűjtésében nyújtott segítséget N. Horváth Erzsébetnek és a Berta családnak.

 

Takács Gábor elnök felkérésére a korábbi elnökök is megosztották emlékeiket a közönséggel fotó: hg

 

Elmondása szerint sok olyan dokumentum került elő a szakmai kutatómunka során, mely pontosítja az egyesület múltjában történteket.

 

 

A  TOP-7.1-1-16-H-ESZA-2020-01781 Kulturális és sportprogramok időseknek, fiataloknak a TIAC szervezésében elnevezésű projekt keretében megvalósuló tárlat megnyitóján szót kaptak még az egyesület korábbi elnökei is, így Kocsor Ferenc és Hatvani István is érdekes tényeket osztott meg a múltból.

 

 

Az ünnepség a relikviák megtekintését követően a diszeli Csobánc Művelődési házban folytatódott, ahol N. Horváth Erzsébet a „focistafeleségek” támogatásáról mesélt, akik minden mérkőzésre elkísérték férjüket. A kiállítás 2021. szeptember 9-ig megtekinthető a Tamási Áron Művelődési Központban. /hg/

 

“TIAC van, volt, lesz”

| hírek, sport |