A RunDevu.hu a Tapolcai Trappolókkal együtt augusztus 20-án rendezte meg első ízben a TAIGETOS elnevezésű futóversenyt a Városi Sport- és Szabadidőcentrumban, amely egy új színfolt volt a versenyek között.

 

Már a neve is beszédes, a verseny lényege, hogy egy 1 km-es körpályán kell futni, és (a 8. km után) minden körben a mezőny utolsó futója kiesik. Viszont nincs lekörözés, tehát az első futó nem előzheti le az utolsót, amit egy „sepregető” ellenőriz, illetve ő állítja ki kör végén a leglassabb futót. A „sepregető” szerepét idén Dr. Drábik Krisztina, az idei 24 órás Ultrafutó Magyar Bajnokság ezüstérmese vállalta magára. Az első alkalommal megrendezett izgalmas futóversenyre közel ötvenen jelentkeztek.

 

Bár a szervezők nagyobb létszámra számítottak, így is közel ötvenen álltak rajthoz fotó:hg

 

Sok tapasztalt futónak is felkeltette az érdeklődését ez a különleges megmérettetés. Kóródi Ágnes, az első Taigetos verseny női bajnoka következőképpen értékelte a versenyt: „- A pálya egy kicsit több volt, mint 1 km, és nemcsak a vegyes terep (fű, beton, építési terület, homok, kövek), hanem az 1-2 éles kanyar és némi dimb-domb is nehezítette a dolgunkat. A kezdeti 5:10-5:20 tempót felváltotta a 6:20-5:50 közötti, ami abból a szempontból szuper volt, hogy így volt időnk beszélgetni a futótársakkal, viszont nemcsak a gyors tempó az, ami fizikailag nehéz, hanem ha magadhoz képest egy lassabb tempót kell sokáig tartanod. Abban az esetben, ha valaki magától szállt ki, akkor a csapat leglassabb tagja kapott 1 környi esélyt, hogy felzárkózzon. Ahogy róttuk a köröket, egyre jobban gyorsult a tempó, tehát aki nem annyira szokott iramjátékos edzést csinálni, annak még nagyobb kihívás volt ez a verseny. A frissítést, a kétbetűs kitérőt úgy kell megoldani a résztvevőknek, hogy ne utolsóként csatlakozzanak be a versenybe, illetve a Seprűt nem előzhetik meg, azaz nem lehet előre futni.

 

 

Mivel nem ez volt a célversenyem idén, viszont nagyon kíváncsi voltam, hogy Baranyi Máté milyen újabb “őrültséget” talált ki, beneveztem. Azt hittem többen leszünk, így abban maradtunk Varga József edzőmmel, addig futok, amíg jól esik. Ez az idei évben, a kevés induló miatt, elég volt ahhoz, hogy elhozzam a női bajnoki címet, amiért 47,6 km-t futottam. Kevesebb lett volna, ha a 10 méterrel előttem futó férfi nem szállt volna ki, mert így becsületből mentem még egy kört. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy egy 153 fős mezőny esetén meddig jutottam volna el. Jövőre remélem, hogy meglesz ez a létszám. A hangulat (zene, tánc a Zorba zenéjére, folyamatos szurkolás), az önkéntesek segítőkészsége, a futók számára biztosított frissítés dicsérendő, nagyon köszönöm.”

 

A Tapolcai Trappolók ismét jól teljesítettek fotó:hg

 

A Tapolcai Trappolók is szép számban képviseltették magukat, Szennyai Dorián 3. abszolút helyen ért célba, Deák József 4., Nagy Miklós 9., Bodó Norbert 10. lett. A nőknél: Bodó Kinga 3. helyet szerezte meg, Vajainé Szabó Beatrix 4., Balogh Szabina 7. lett.

 

A két bajnok: Kóródi Ágnes és Beda Szabolcs fotó: Facebook

 

A „halálos futam” férfi bajnoka Beda Szabolcs, a női pedig Kóródi Ágnes./hg/

 

Csak a legjobb maradhat

| hírek, sport |