Két kiváló tapolcai sportemberre, Csermák József olimpiai bajnok kalapácsvetőre és edzőjére Dr. Papp Pálra emlékeztek a Tóparton, akik nagy szívvel és hatalmas akarással rendelkeztek.

 

Csermák József 1952-ben nyert olimpiai aranyérmet Helsinkiben, 60,34 m-es eredménnyel. A város őrzi emlékét a 2001-ben elhunyt sportolólegendának és edzőjének Dr. Papp Pálnak. A tóparti Pantheon falnál rótták le tiszteletüket a család, a tapolcai sportélet és az önkormányzat képviselői.

 

Jövőre lesz 70 éve, hogy Csermák József olimpiai aranyérmet szerzett fotó: mr

 

Dobó Zoltán polgármester beszédét követően helyezték el az emlékezés koszorúit a két kiváló sportoló emléktáblájánál, majd Veszprémbe utaztak, ahol a VEDAC szervezésében az U12-es korcsoporttól egészen a felnőttekig versenyeztek a kalapácsvetők. A Dr. Papp Pál és Csermák József Emlékverseny nagyszerű lehetőséget jelentett azok számára is, akik a közelgő U18-as válogatott viadalra vagy a junior világbajnokságra készülnek felmérni, hogy hol tartanak. A verseny rangját növeli, hogy a felnőtt férfi kalapácsvetés a Magyar Atlétika Szövetség Liga versenysorozatának részét képezi. /hg/

 

Dr. Papp Pálra és Csermák Józsefre emlékeztek

| hírek, sport |