Jakab Péter a Jobbik Magyarország miniszterelnök jelöltje és Rig Lajos országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatót tartott a Tamási Áron Művelődési Központnál ma délután, ahol elsősorban a hazai bérek felzárkóztatását és a korrupció felszámolását ígérték a választóknak. Nagyjából egy órával később, Tapolca  Fő terén szólították meg az embereket, illetve gyűjtöttek támogató aláírásokat. A Fidesz ellentüntetést szervezett ez utóbbi helyszínre, ahol a két csoportosulást rendőrsorfal tartotta távol egymástól.

 

 

Jakab Péter a Kisfaludy utcában a sajtó képviselőit tájékoztatta az ellenzéki összefogás lényegéről, illetve a Jobbik programjáról, amelyben a legnagyobb  hangsúlyt a hazai bérek felzárkóztatása kapta. A Jobbik első embere, az ellenzéki összefogás miniszterelnök jelöltje elmondta, a Nemzeti Bank jelentésében az áll, hogy ma egy átlag magyar háztartás 16 milliós megtakarítással rendelkezik. – Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne probléma a gazdaság újraindításával, a lakosságnak lenne miből költekeznie és az államnak lenne miből újraindítani a gazdaságot- reagált Jakab Péter, majd hozzátette, a vidéket járva azt tapasztalta, hogy az emberek leginkább megélhetési problémákkal küzdenek.

 

Sajtótéjékoztató a TÁMK előtt 

 

– A legtöbben rendkívül alacsonynak tartják a bérszínvonalat és sérelmezik, hogy egy dolgozó, ugyanazért a munkáért 100 ezer forinttal kap alacsonyabb fizetést vidéken, mint a fővárosban. A politikus szerint az alacsony bér biztos elszegényedést, elöregedést, elvándorlást, elnéptelenedő vidéket eredményez. – A  24. órában vagyunk, hogy ezt megállítsuk, így miniszterelnöki vállalásom nem lehet más, mint a vidéki Magyarország felemelése, az anyagi stabilitás, a jólét megteremtése- fogalmazott. Elmondta, ennek a célnak a  nulladik lépése a kormányváltás, hiszen Orbán Viktor többször elmondta, az alacsony bérekben látja az ország versenyképességének megtartását.  – Mi más utat gondolunk Magyarország számára, azt mondjuk, hogy nem olcsóságban, hanem minőségben kell versenyképesnek maradnunk. A minőségi munkát pedig a nyugati világban illik megfizetni, de csak akkor tudjuk megfizetni, ha zéró tolarenciát hirdetünk a korrupcióval szemben. Az új kormány első dolga lesz csatlakozni az uniós ügyészséghez, elzárni a korrupciós csatornákat, véget vetni a visszaosztások korszakának, a lopott pénz visszaadni azoknak, akik megdolgoztak érte – sorolta Jakab.  A helyi választókat pedig arra biztatta, hogy Rig Lajosra adják majd le voksukat, aki  -mint fogalmazott- “világlátástól és ideológiáktól függetlenül a legalkalmasabb jelölt” . Rig Lajos megköszönte a bizalmat, majd arról beszélt, hogy szerinte kormányváltást akarnak a magyar emberek. Megválasztása esetén a szociális ellátórendszer, az egészségügy és a térség lakosságának problémáit fogja felkarolni és tolmácsolni a következő kormánynak. – A pártok meghallották az emberek kérését, hogy fogjanak össze és így mind a 106 választókörzetben egy jelölt áll majd szembe a Fidesz jelöltjeivel. Mi meg fogjuk szüntetni az urambátyám rendszert, amely ma a pályázatok és a közbeszerzések területén történik- ígérte a sajtó képviselői előtt Rig Lajos.

 

 

Jakab Péter ellen tüntetők csoportja az út túloldalán

 

A két politikus a sajtótájékoztatót követően a Fő térre ment, ahol utcafórumot tartottak. A helyszínen azonban nem csak  érdeklődők és szimpatizánsok, hanem az utca túloldalán Jakab és Rig Lajos személye ellen tüntetők is nagy számban megjelentek. /tl/ fotók:tl/

 

Jakab-Rig sajtótájékoztató, majd utcafórum a rendőrsorfal mögött

| hírek, politika |