Éremátadó ünnepséggel egybekötött családi napot tartott a megyei III. osztályban szereplő Tapolcai Öregfiúk FC csapata. A jó hangulatú beszélgetésekre és a harmadik helyért járó érmek átadására a Városi Sporttelepen került sor.

 

Nehéz és kemény bajnoki évadot tudhat háta mögött, az immár 26 éve működő TÖFC. Két évvel ezelőtt sikerült elfoglalniuk a dobogó legmagasabb fokát. Majd jött egy, a vírus miatt félbeszakadt idény, akkor a második helyen végeztek. A 2021-es bajnokságban ugyancsak a COVID nehezítette meg dolgukat, hiszen szinte nem volt két olyan egymást követő mérkőzés, ahol ugyanabban a felállásban futhattak volna ki a pályára.

 

Idén is dobogós lett a csapat fotó: hg

 

A csapatból tíz játékos kapta el a vírust, szerencsére mindannyian felépültek, de volt, aki érintettség miatt került kényszerpihenőre, így folyamatos fejtörést okozott a csapat összeállítása. Idén két új játékos érkezett a csapatba, akik a bajnokság végére hasznos tagjaivá váltak az együttesnek. Boczkó Gyula vezetőedző szeretne a közeljövőben új, középkorú játékosokat igazolni, hiszen elmondása szerint a jelenlegi gárdából többen is jelezték, hogy korukból fakadóan kicsivel több pihenésre van szükségük.

 

 

A TÖFC készül a XXIII. Tapolca Kupára, ahol a szlovák és horvát testvértelepülések labdarúgó csapataival mérik össze tudásukat, majd terveik szerint ők is ellátogatnak a meghívott csapatok otthonába.

 

 

A bronzcsapat érmeit Dobó Zoltán polgármester és Rédli Károly TVSE elnök adta át a játékosoknak, míg a kupát Császár Lászlótól, az MLSZ Veszprém Megyei Társadalmi Elnökségének elnökétől vehette át Nagy Béla csapatkapitány. Gyevnár Kálmán, hagyomány szerint dísztárgyakkal köszöntötte kerek évfordulókat ünneplő csapattársait, így Wágner Ede és Zsiborács László is szép születésnapi ajándékkal lett gazdagabb. /hg/

 

Bronzérmét ünnepelte a TÖFC

| hírek, sport |