Többek között a 2014 óta szolgáló, kifeküdt, rendkívül elhasználódott ágymatracait tudja újakra cserélni és több új tábori ágyat is vásárolhat hamarosan a tapolcai hajléktalanok átmeneti szállása két sikeresen elnyert pályázat eredményeként.

 

 

Magvas Zoltán szakmai vezető  lapunknak elmondta, tavaly novemberben adott be pályázatot a helyi Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet  a Hajléktalanokért Közalapítványhoz. A  2020-21-KONV pályázatot  az  ellátottak megtartását, hosszabb intézményi tartózkodását segítő és az intézmény komfortját emelő eszközök beszerzésére írták ki.  A megpályázott és teljes összegében elnyert mintegy 857 000 forintból, 36 darab minőségi habszivacs matracot, hozzájuk orvosi segédeszköz kategóriába eső, könnyen mosható, fertőtleníthető  matracvédő huzatot, de 88 darab váltáságyneműt is vásárolhatnak, illetve pótolhatnak.

 

Magvas Zoltán 

 

Párhuzamosan  a Tapolcai Hajléktalanokért Alapítvány pályázata is nyert, ebből nyolc darab tábori ágyat és ugyanannyi pokrócot szerezhet be az intézmény. Ezek a felszerelések a krízisidőszakokban segíthetik a tapolcai hajléktalanszálló céljait. Megtudtuk, jelenleg 43 személyről gondoskodik a hajléktalanok átmeneti szállása Tapolcán, a vezető szerint, a téli időszakban megnőtt a lakók száma. A viszonylag nagy számú ellátotti kör ellenére,  Magvas Zoltán elégedett az intézményben tapasztaltakkal. Elmondta, a problémás, szabályokat betartani nem tudó lakóiktól a krízisidőszak végén, április 30-al törvényes keretek között megváltak. A tél folyamán viszont sok  szabálykövető, tisztaságra, rendre igényes rászoruló érkezett a szállásra. Ők április 30 után is látogathatják az intézményt annak ellenére, hogy 36 főben határozták meg a tapolcai hajléktalanok szállásának befogadóképességét. Igaz, a dühöngőnek is hívott udvari konténert is szállásként használjuk- árulta el lapunknak a tapolcai hajléktalanok átmeneti szállásának vezetője./tl/

 

Lakói komfortjára költhet a tapolcai hajléktalanok szállása

| hírek, önkormányzat, szociális szféra |