Tapolcára is megérkezett a sümegi Szabó Ferenc ötletgazda-szervező által útjára indított 18 négyzetméteres magyar zászló. A nemzeti lobogó március 15-én indult el Rigácsról, azóta az ország számos településén részesült egyházi áldásban, többek között Böjte Csaba és Barsi Balázs atya is találkozott a hazaszerető zászlóvivőkkel. Néhány napja  pedig már egy Szentkútnál csatlakozott nagyméretű székely lobogó is része a zászlós országjárásnak. Tapolcán, a pünkösdhétfői misét követően áldotta meg a két zászlót Csonka Nándor atya. 

 

 

 

Szabó Ferenc lapunknak elmondta, mindenki látja, hogy ma mélységesen meg van osztva a  magyar társadalom.  A zászlók viszont a magyarság összetartozását hirdetik, a szervezők azt szeretnék, ha az emberek megéreznék, megtalálnák hazájukat, nemzetüket, közösségüket. – Mi nem beszélünk, csak visszük a zászlókat, amelyeket egyházi tisztségviselők, püspökök, atyák áldanak meg azokon a településeken ahol megfordulunk.

 

 

 

Bárki csatlakozhat hozzánk, és bárhova elmegyünk ahova hívnak bennünket. Azt is szeretnénk elérni, hogy mindenki merje kirakni a házára a magyar zászlót, ezzel is vállalva, hirdetve nemzeti hovatartozását. Azt vallom, hogy “Menni kell előre, zászlóval a kezünkben, had lássa haldokló nemzetünk, a magyar zászló maradt egyetlen reményünk…” A lobogókat Nándor atya áldotta meg a pünkösdhétfői misét követően. A tapolcai plébános arra figyelmeztetett, hogy kötelességünk az Istentől kapott lehetőségeinkkel, ajándékainkkal élni és azzal családunk, munkahelyünk, nemzetünk, országunk javát szolgálni. A zászlók megáldása után elindultak a zászlóvivők az Arany János, Kossuth Lajos, Kisfaludy utcákon át a Köztársaság térre, majd a székelykapun át a Trianoni emlékműhöz. Később az Iskola utca, Fő tér érintésével a Wass Albert szoborhoz vonultak a zászlóvivők, ahol koszorút helyeztek el. A két hatalmas zászló tapolcai útja a Hősök terén ér véget. /tl/

 

 

Kapcsolódó videó:

Tapolcára is megérkezett a Szabó Ferenc által útjára indított Balatont körbekerülő 6 méterszer 3 méteres magyar és székely zászló. A zászlók megáldása után elindulnak vele az Arany János, Kossuth Lajos, Kisfaludy utcákon át a Köztársaság térre, a székelykapun át Trianoni emlékműhöz. Majd az Iskola utca, Fő tér érintésével a Wass Albert szoborhoz vonulnak, ahol koszorút helyeznek el. A két hatalmas zászló tapolcai útja a Hősök terén ér véget.

Közzétette: Tapolcai Média – 2021. május 23., vasárnap

 

Megáldott magyar és székely lobogók hirdették összetartozásunkat

| hírek, hitélet, közélet |