Emléklappal köszönte meg  Dobó Zoltán polgármester Szilasi Sándor kőfaragó mester munkáját, aki az új temetőben a  ” Meg nem született és elveszített gyermekek” emlékművét készítette el munkatársaival a közelmúltban. Szilasi Sándor és hitvese, Szilasi-Gróf Mónika, a mai nap délelőttjén vette át az elismerést a polgármesteri hivatalban.

 

 

 

Az emléklap, mint megtudtuk, nem csak a magas színvonalú kivitelezésért járt, hanem azért is, mert a mester és hitvese a mű készítésekor a témához méltó módon, az emlékmű üzenete iránti érzékenységgel nyúlt, és többek között személyes felajánlással is éltek, átvállalva az alkotás művészi vésetének jogdíját. A mester lapunknak elmondta, mintegy 25 munkaórában, gyakorlatilag több munkatárs három szűk munkanapja alatt készült el az emlékmű.

 

 

Megmunkálásakor  a legkorszerűbb automata maró-vágó-csiszoló eszközöket használták, ezért is jól érzékelhető a magas minőség. Az emlékmű belsejében lévő szív, amely egy könnycsepp alakú nyíláson át látható, kézi megmunkálással készült. – Igyekeztünk annak szellemében elkészíteni az emlékművet, hogy az a várost mindenkor méltó módon képviselhesse- hangsúlyozta a tapolcai  kőfaragó, aki feleségével személyesen is érintett, részben hozzájuk is szól a nemrégiben elkészült és felszentelt gránit emlékmű üzenete. /tl/

 

Köszönet és elismerés a kőfaragónak

| hírek, önkormányzat |