Február 16-án mérkőztek meg a megyei bajnokságban játszó tapolcai lányok a mumus Pápa csapatával a Csermák József Rendezvénycsarnokban.

 

A riválissal vívott meccsek eredménye nem jó emlékként maradt meg emlékezetünkben, mert akár Tapolcán játszottak a lányok, akár Pápán, vereség lett a vége. Ezt Antal Edit, a TVSE női, megyei osztályban szereplő csapat edzője sem látja másként:  -A nehéz mérkőzések kategóriájába sorolom, mert nemcsak az ellenféllel kellett megküzdenünk, hanem önmagunkkal is.

 

Sikerült felülkerekedni Pápa csapatán Fotó: Havasi

 

Hiába van meg a tudás a játékhoz ezen a szinten, hiába a lelkesedés, ha a fejek nem teljesen tiszták, majré van, félelem a rontás miatt. Ezeket csak úgy lehet megtisztítani, ha a rossz gondolatokat kisöpörjük, és önbizalomtól duzzadóan játszunk, és abba belefér a hiba is, amit utána ki lehet javítani egy másik akcióban. Csapatunk túl tudott lépni, akarattal, elszántsággal, egymásért küzdéssel. Nem jöttek a megszokott jó egyéni teljesítmények, sőt, sok egyéni hiba jellemezte a mérkőzést. Ennek ellenére, az alázatnak köszönhetően, a meccs két nagyon fontos időszakát oldották meg a lányok kiválóan. Először azt az időszakot említem, amikor 24:19-es tapolcai vezetést követően feljött a Pápa egy gólra (27:26).

 

 

Ez a 47. percben történt. Nem roppantak össze a lányok, nem kezdtek el kapkodni, okosan folytatták a játékot, és összeszedett védekezésüknek köszönhetően az 55. percben 32:28-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A második elismerés, a végjátékban történt 4 perces kiállítás alatt történtek miatt jár. Az óra 55:45 percet mutatott, amikor a csapat elveszítette irányító-átlövőjét, és emberhátrányban kellett a feszült meccset lehozni.  Ez sem törte össze a lányokat, ebből is sikeresen jött ki a csapat. Bizonyítva a nagy alázatot, a koncentrációkészséget, a fegyelmezettséget, az „egymásért is tudunk küzdeni” érzést.”

Tapolca VSE –  Kilián DSE Pápa  35:30 (20:15)

 

A megyei férfi bajnokságban is folytatódtak a küzdelmek, azonban sajnos most sem sikerült győzni. Tölli Tamás edző értékelte a mérkőzést: -Az első félidőben jól játszott, küzdött a csapat. Fej- fej mellett haladtunk. Egyszer mi vezettünk, egyszer a Pápa. A nagy küzdelemben félidőre 15-16 pápai vezetéssel fordultunk. A második félidőben ugyanúgy küzdöttünk, a játékosok biztatták egymást, folytattuk a jó játékot. A második félidő felénél volt egy kis hullámvölgy, kihagytunk kettő hetest, eladtuk a labdákat. A Pápa elment 4-5góllal,és a meccs végéig tudták tartani előnyüket. Így kialakult a 29-33 végeredmény. A vereség ellenére gratulálok a fiúknak, ahogy küzdöttek, hajtottak, nem adták fel 60 percig. Ez igazi csapatmunka volt. Szeretném megköszönni Antalné Renner Irénnek, hogy  segített a felkészülésben a csapatnak és biztatta a fiatalokat.

Tapolca – Bakonyerdő Pápa 29:33 (15:16)

 

Győzelem a mumus Pápa csapatával szemben

| hírek, sport |