A figyelmetlen autós elgázolt egy kerékpárost, aki egy hónappal az eset után meghalt. A vádlottat felfüggesztett fogházra ítélték, s egy időre bevonták a jogosítványát. A döntés nem jogerős. A közúti tragédia 2019. július 17-én  este fél tízkor történt Tapolcán. 

 

A 48 éves, büntetlen előéletű vádlott hazafelé tartott Suzuki Ignisével, amikor a Keszthelyi útról balra nagy ívben kívánt bekanyarodni a Tavasz utcába. A vele szemben közlekedő kerékpárosnak azonban nem adta meg az elsőséget, így azt kocsija jobb első részével fellökte. A vádlott személygépkocsijával az ütközéstől számítva 13,8 méterre állt meg. A bíróság azt is rögzítette, hogy a vezetőnek már 36,5 méterről látnia kellett a kivilágított bringával közlekedő későbbi áldozatot. A vádlottnál minimum 1,5 másodperces észlelési késedelmet állapítottak meg.

 

fotó:illusztráció

 

Súlyos koponya és végtag sérülésekkel szállították az ajkai kórházba a kerékpárost, aki – végig kómában volt -, egy hónappal később elhunyt.

A Tapolcai Járásbíróságon dr. Szabó Zoltán,  halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a kétgyerekes családapát másfél év fogházra ítélte, aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. Meg kell fizetnie 375 ezer forintos bűnügyi költséget. Emellett a férfit két évre eltiltották a vezetéstől. Ez utóbbi bírói döntést súlyosnak tartotta a vádlott, ezért fellebbezett. A végső szót a Veszprémi Törvényszék mondja majd ki. /n. g./

 

Kerékpárost gázolt a nyáron, másfél év fogházra ítélték

| hírek, igazságszolgálatatás, rendőrség |