Fennállásának 25. évfordulóját ünnepeli a Tapolcai Öregfiúk FC. Az eredményekben és emlékekben gazdag első negyed évszázadot egy képes kis könyvben örökítették meg, melyben több mint 500 színes fotó kapott helyet.

 

1995-ben Tapolcán két nagy labdarúgó csapat is játszott a Nemzeti Bajnokságban, a TIAC és a Bauxitbányász. A TÖFC alapító tagjai között volt olyan játékos, aki korábban magasabb osztályban futballozott, volt, aki a megyei bajnokságban és akadt olyan is, aki csupán amatőr szinten űzte a sportot, azonban ami közös volt bennük az a labdarúgás iránti szeretet.

 

 

Ebből a szerelemből született meg az igény a szakosztályra, hogy ne csak évi pár barátságos mérkőzésre jöjjenek össze a kiöregedett játékosok, hanem szervezett formában folytassák. Boczkó Gyulát választották elnöküknek, aki azóta is a csapat élén áll. Az alakulást követő első két évben hasonló módon folytak a mérkőzések, mint azelőtt, azonban 1997-től bajnoki versenysorozatban szerepelnek.

 

Az idei szezonban szereplő csapat fotó: TÖFC

 

Az első 9 évben minden alkalommal, az eddigi 23 szezonból összesen 15-ször végeztek a dobogó valamely fokán. Az együttes eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint az 5 bajnoki cím, a 8 megszerzett második hely vagy a kétszeres 3. helyezés. Az idei szezonban jelenleg a harmadik helyen állnak, 5 ponttal lemaradva az első helyezett Balatonszepezd mögött. A csapatban ezidáig 64 igazolt játékos szerepelt, átlagéletkoruk 45-50 év közé tehető. Két évvel ezelőtt több országos sajtóorgánum is leközölte a hírt, miszerint a TÖFC-ben játszott az MLSZ legidősebb igazolt labdarúgója. Gyevnár Kálmán 75 évesen akasztotta szögre a stoplist, de azóta is töretlenül segíti az együttest.

 

Gyevnár Kálmán 75 évesen fejezte be aktív pályafutását fotó: TÖFC

 

A hazai összecsapások mellett komoly nemzetközi kapcsolatokat is építettek, így szerepelhettek többek között az ausztriai Hausmannstettenben, Triebenben, Geishornban, a szlovákiai Marcelházán, Pozsonyban, Ruzsinovban, Pathban, az olasz Este városában, a német Hildesheimben, a horvát Umagban. Az Öregfiúk megalakulásuk óta rendszeres résztvevői a téli teremtornáknak, a hagyományos Novák Dezső Emléktornának, ahol a Ferencváros és a Szombathely öregfiúk csapatával csapnak össze évről évre. Idén rendezték volna meg a XXII. Tapolca Kupa nemzetközi nagypályás labdarúgó tornát, amit sajnos a vírus helyzet miatt nem tudtak megtartani. A labdarúgás mellett számtalan közösségi eseményen is megmérettetik magukat, legyen az kolbásztöltő-, forraltborfőző- vagy épp töpörtyűsütő verseny. Boczkó Gyula szerint egy nagy családként tekintenek egymásra , ahol feleségekkel, gyerekekkel, unokákkal együtt örülnek az elért sikereknek.

 

A TÖFC egy nagy család fotó: TÖFC

 

Közös nyaralásokat, születésnapozásokat szerveznek, de segítenek egymásnak akkor is, ha munkáról, szüretről, építkezésről van szó. /hg/

 

Kapcsolódó videó:

 

Jubileumi évfordulót ünnepel a TÖFC

| hírek, sport |