Egy közelmúltban történt tragikus kimenetelű tapolcai háztűznél két helyi civil bátor kiállásával, önzetlen segítségnyújtásával mutatott példát mindannyiunk számára. Gál Attila és Harangi Sándor lélekjelenlétét, példaértékű kiállását Dobó Zoltán polgármester és Tölgyes Zsolt polgárőr vezető köszönte meg a városházán a mai nap délelőtt.

 

Az elmúlt hónapban történt Fazekas utcai tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, de akkorra már a szomszédok, Harangi Sándor és Gál Attila megtették azt, amiért a legnagyobb tisztelet és megbecsülés illeti őket.

 

Az ominózus háztűz a Fazekas utcában október végén

 

Értesítették a mentőket és a tűzoltókat és egyidejűleg a házból igyekeztek kimenteni az élőket. – Bízom benne, hogy a közöny világában egy ilyen bátor és önzetlen kiállás,  a hétköznapok hőseinek tettei,  példát mutatnak  a közösségnek- fogalmazott a város polgármestere, aki köszönő oklevelet adott át a két tapolcai fiatalembernek.

 

Harangi Sándor (balról a 2.), mellette Gál Attila kitüntetéseikkel Dobó Zoltán polgármester és Tölgyes Zsolt önkormányzati képviselő, polgárőr társaságában. 

 

Mint azt a kitüntetettektől megtudtuk, Gál Attila az égő ház konyhájából húzta ki az akkorra már halott férfit, majd a szomszédos, még nem lángoló házrészből kivezette az áldozat édesanyját. Közben a mentőápolóként dolgozó Harangi Sándor is a helyszínre érkezett, azonnal hívta a 112-es számot, riadóztatta akit csak tudott, majd Attilának segített az utcára kivezetni az idős nénit. A tűzoltók, mentők érkezéséig még tették amit kell, például kimentették a lakásból a házhoz tartozó három kistestű tacskó keverék kutyát is.

 

 

 

Mindketten rosszul élték meg a történteket, de akkor és ott úgy cselekedett Gál Attila és Harangi Sándor, ahogy kell

 

Gál Attila lapunknak elmondta, rosszul élte meg, hogy időközben egy nagyjából  harmincfőnyi csoportosulás jelent meg és bámészkodott a helyszínen. – Fotóztak, videóztak, mint a katasztrófa turisták, de nem segített senki. Még a nénit és a kutyákat sem tudtuk rájuk bízni- tapasztalta meg az emberi  közönyt Attila. A történtek alaposan megviselték mindkettőjüket, pedig Sándor, mint mentőápoló viszonylag gyakran találkozik hasonló esetekkel, Attila pedig valaha önkéntes tűzoltó is volt Zalahalápon.  /tl/

 

Tettükkel, bátorságukkal példát mutattak a közönnyel szemben

| hírek, közélet, önkormányzat |