Az Assisi Szent Ferenc Alapítvány állatmenhelyével, illetve a rendőrséggel történt előzetes hivatali és polgármesteri egyeztetéseket követően,  a mai nap kora délutánján elkobozták, illetve a menhelyre szállították azt a staffordshire jellegű  keverék kutyát, amely megölt egy pórázon vezetett kistestű ebet a Batsányi János utcai állatorvosi rendelő előtt. A két napja történt eset már csak azért is szörnyű, mert a szerencsétlenül járt kiskutyát egy három és fél éves kisfiú és nagymamája vezette, egyes vélemények szerint, akár még nagyobb baj is történhetett volna.

 

 

 

Amint megtudtuk, a most elkobzott kutya tegnapelőtt póráz nélkül csatangolt és támadt rá a nálánál sokkal gyengébb, kistermetű ebre. Az egyenlőtlen küzdelem során a kiskutya elpusztult. A fajtársával szemben agresszívan viselkedő négylábút akkor Dr. Ásványi Tamás állatorvos tette ártalmatlanná, aki arról is megbizonyosodott, hogy az erős testalkatú eb nincs oltva és chippel sem rendelkezik. A mai napon Dobó Zoltán polgármester, a rendőrség, a helyi polgárőrség és a polgármesteri hivatal illetékesei, munkatársai a kutya gazdájától elkobozták, majd  Ulrike Vollner a menhely vezetője a tapolcai állatmenhelyre szállította az állatot.

 

 

A tulajdonjogát elismerő kutyatartó egyébként mindvégig együttműködő volt, elismerte, hogy hibázott, de visszautasította azokat a vélekedéseket, hogy kutyája akár emberre is támadhatott volna, szerinte ugyanis az korábban barátságos volt az emberekkel. Hogy valóban így van-e, az hamarosan kiderülhet az Assisi Szent Ferenc Alapítvány állatmenhelyén, ahol hatósági állatorvosi vizsgálat és szakszerű felügyelet mellett, alapos megfigyelés után döntenek a kutya további sorsáról. A gazdára viszont több tízezer forintnyi  pénzbírságot vethetnek ki az ügyben számára felróható, háziállatok tartására vonatkozó rendetek megsértése, illetve egyéb anyagi károkozás miatt. /Töreky László/

 

Elkobozták a támadó kutyát, eljárás indul a gazdája ellen

| hírek, önkormányzat, rendőrség |