A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség (MAFUMASZ)  „Újra miénk a tér!” című  felhívásához csatlakozva adott koncertet a Malom-tónál a Péni Béla karnagy vezényletével a  Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar vasárnap.

 

Fúvószenekar a fák hűvösében /fotók:tl/

 

Az elmúlt időszak sok kihívást hozott mindannyiunk életében! – írta június közepén kelt felhívásában Szabó Ferenc a MAFUMASZ elnöke. – Zenekaraink és mazsorett csoportjaink hamarosan visszatérhetnek a megfelelő kerékvágásba, s lépésről lépésre ismét megtalálhatják önmagukat! Az elnökség több tagszervezetével ötletelve úgy döntött, hogy a hosszú karantén időszak után szeretnénk egy igazán nagyszabású, országos eseménnyel megjelenni. Választásunk július 5-re esett, amikorra szeretettel hívjuk a MAFUMASZ teljes tagságát egy országos és egy időben történő együttmuzsikálásra, vagy táncra.  Jelezve ezzel, hogy újra működünk, ismét itt vagyunk. Az említett napon minden település főterén, vagy az általatok preferált helyszínen, szólaljon meg a fúvószene…! – szólt a felhívás, amelyhez városunk nagy népszerűségnek örvendő fúvósai is csatlakoztak vasárnap 17 és 18 óra között megtartott koncertjükkel.

 

Péni Béla karnagy és a fiatalok

 

Az idilli környezetben a meleg nyáreste és annak hangulata, s hozzá  a kellemes, könnyed  klasszikus művek, jazz, pop slágerek igényesen hangszerelt és élőben előadott fúvószenekari átiratai láthatóan örömmel töltötték el a zenekart és hallgatóságot egyaránt.

 

 

 

A ráadásként felhangzó ABBA slágerekkel pedig végképp elnyerte a közönség  szeretetét a Péni Béla igazgató, karnagy  által vezényelt, a Járdányi Pál Zeneiskola művész tanáraiból, korábbi és jelenlegi tehetséges növendékeiből álló tapolcai zenekar. A koncertet a Tapolcai Média operatőr munkatársai rögzítették, de élőben is közvetítették a tapolcaimedia facebook oldalán, ahol felvételről, két részletben jelenleg is megtekinthető. /tl/

 

Kapcsolódó videók:

Aki most indul el, még ideér a Tópartra,ahol a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar koncertezik! Városunk fúvósegyüttese is csatlakozott a MAFUMASZ felhívásához, így hasonlóan más településekhez, Tapolcán is megszólalnak hosszú hallgatás után a hangszerek! Igazi nyári örömzene Péni Béla karnagy vezetésével!

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. július 5., vasárnap

 

Egy kis ráadás

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. július 5., vasárnap

 

Újra miénk a tér! – Tóparti idill tapolcai fúvósokkal

| hírek, kultúra |