Dr. Kiss Nándorné a napokban betöltötte 90. életévét. Magdi nénit születésnapja alkalmából a város polgármestere és alpolgármestere köszöntötte Liszt Ferenc utcai otthonában, ahol átadták számára egy csokor virág kíséretében Magyarország kormányának díszoklevelét.

 

 

 

Magdus néni eredetileg lesencetomaji lány volt, négy testvére közül a legkisebb. A forradalom évében 1956-ban költöztek be Tapolcára, itt kapott állást az akkori tanácsházán, és itt  építették fel később szép kertes családi házukat is férjével.

 

 

A tanácsházi állás után a földhivatalnál dolgozott, végül a nemesgulácsi termelőszövetkezet földnyilvántartói állásából ment nyugdíjba évtizedekkel ezelőtt. Magdi néni jogi végzettségű férje, aki élete utolsó éveiben a Járási Hivatal elnöke volt,  sajnos túl korán, 57 éves korában elhunyt. Dr. Kiss Nándorné, Magdus néni hosszúra nyúlt özvegységében ma már gyermekei és – ha távolból is- , de  négy unokája és ugyanannyi dédunokája támogatását, szeretetét élvezi. Korához képest nagyon jó szellemi és egészségi állapotban van. Mint azt fiától megtudtuk, minden egyes napját azzal kezdi, hogy  körbejárja szép kertjét, rendezi a virágokat, veteményeit. /tl/

 

90 éves lett Magdi néni

| hírek, közélet, önkormányzat |