A Fidesz képviselői féltékenyek a tapolcaiak sikereire és  úgy kritizálják a költségvetést is érintő döntéseket, hogy azok tárgyalásán nem vettek részt.  Ez így csak utólagos okoskodásnak tűnik! – fogalmazott a város polgármestere.

 

– Azt látom, hogy a Fidesz-KDNP helyi csoportja féltékeny a tapolcaiak sikereire, hiszen Tapolcán a koronavírus- járvány idején nem volt komolyabb megbetegedés, nem volt halálos áldozat, miközben országosan közel hatszáz volt a vírusban elhunytak száma. Ez a siker annak köszönhető, hogy Tapolcán idejében meghoztuk a szükséges döntéseket az emberi élet védelmében, ugyanakkor a város költségvetésének egyensúlyban tartása érdekében is megtettünk mindent, amit csak lehetett- reagált Dobó Zoltán a délelőtti Fidesz-KDNP sajtótájékoztatón elhangzott kritikákra.

 

A Fidesz sajtótájékoztatón elhangzottak itt olvashatók.

 

 

A polgármester elmondta, a városi strand működtetésére korábban elkülönített 40 millió forintot – hasonlóan az ország 30 hasonló adottságú, idén zárvatartó fürdőjéhez-  a létesítmény fenntartására, állagmegóvására fordítják, de a működtetéssel járó 14 millió forint körüli  veszteséggel nem akarták megterhelni az amúgy is  jelentős veszteségeket elszenvedő költségvetést.

 

 

– Semmilyen támogatást, ötletet nem kaptunk a Fidesz képviselőitől arra vonatkozóan, hogy miként tudnánk még jobban megvédeni a tapolcaiakat, vagy hogyan tudnánk még hatékonyabban gazdálkodni forrásainkkal. Ezek a kritikák így csak utólagos okoskodásnak tűnnek- fogalmazott Dobó Zoltán.

 

 

A helyi buszközlekedés korábbi leállításáról szólva azt mondta a polgármester, hogy azt a döntést a magyar kormány akkori javaslatai alapján hozta meg a városvezetés, hiszen az ország vezetése  a tömegközlekedés helyett,  az egyéni közlekedési módokat propagálta a védekezésben. – Leginkább a nyugdíjasokat és a gyerekeket, a két legveszélyeztetettebb korosztályt kívántuk megvédeni a helyi buszközlekedés ideiglenes felfüggesztésével. A kormányzat azt kérte, hogy mindenki maradjon otthon, sajnálom, hogy pont őket küldték volna “vágóhídra” azok, akik akkor és most is kritizálják döntésünket- hangsúlyozta a helyi sajtó munkatársai előtt a polgármester. A helyi közösségi közlekedés veszteségeinek kormányzati megtérítésének – a kritikákban elhangzott-  “elvesztéséről” is szót ejtett Dobó Zoltán. Elmondta, a tavalyi évben 16 millió forintot  igényelt a város a tömegközlekedés veszteségeinek pótlására, azonban mindössze  2 millió körüli összeget kapott. – Az elmúlt évek országos tapasztalatai alapján átlagosan 5-8 százalékát téríti meg az állam a veszteségeknek. Azzal, hogy 6 hétre felfüggesztettük buszainkat, ennél jóval többet takarítottunk meg- mutatott rá a kritika  financiális vetületére Dobó Zoltán. /Töreky László/

 

A város polgármestere reagált  a Fidesz-KDNP strandot és helyi buszközlekedést érintő kritikáira

| gazdaság, hírek, önkormányzat, politika |