Ismét a Csermák József Rendezvénycsarnok adott otthon a VII. Innopan Badminton Tournament amatőr felnőtt tollaslabda versenynek. Sákovics Péter racketlon világbajnok is megmérette magát.

 

A Csermák József Rendezvénycsarnok ismét várta a tollaslabdázókat /Fotó: Májer Edit/


 

A hagyományos sporteseményt ismét februárban hívta életre a Tapolcai Tollaslabda és Fallabda SE. A kezdeti öt évben a névadó szponzor a Rhodius Magyarország Kft. volt, tavalytól pedig a korszerű szigetelőanyagok gyártó, helyben székelő vállalkozás, az InnoPan Tech Kft. áll a verseny mögé. Idén is sikerült a korábbi években megfogalmazott törekvéseiket folytatni: egy nívós, országos szinten is elismert sportrendezvényt biztosítani a hazai amatőr tollaslabda közösségnek.

 

A megnyitó pillanatai. Több mint hetvenen versenyeztek idén /Fotó: Májer Edit/


 

A több mint hetven résztvevő nemcsak a környékről és az Észak – Dunántúlról érkezett, hanem távolabbról is ellátogatott Tapolcára, mint például Segesdről, Fonyódról, vagy a fővárosból – összesen tizenöt településről.  A sportprogramot a támogató, Tapolca Város Önkormányzata képviseletében Dobó Zoltán polgármester nyitotta meg a reggeli órákban. Mind a szervezők, mind a versenyzők kitettek magukért.

 

Hetedik alkalommal rendezték meg idén az amatőr tollaslabda versenyt Tapolcán. /Fotó: Májer Edit/


 

A szombathelyi csapattal érkezett a sportágban nagy elismerésnek örvendő Sákovics Péter, tizennégyszeres világbajnoki arany, tizenkétszeres világbajnoki ezüst és háromszoros világbajnoki bronzérmes – mellette rengeteg nemzetközi és magyar bajnoki címmel is bíró – racketlon versenyző is. (A racketlon ütővel játszható sport, mely a négy legnépszerűbb ütős játék, az asztalitenisz, a tollaslabda, a fallabda és a tenisz kombinációja.)

 

Sákovics Péter a szombathelyi csapattal érezett Tapolcára. /Fotó: Májer Edit/


 

Az esemény sportbaráti szellemiségét megőrző, fegyelmezett, de mégis jó hangulatban versengtek a résztvevők. A férfiak egyéni versenyében aranyérmes Mesterházy Milán, ezüstérmes Perusza Zoltán, míg bronzérmes Tímár András. Férfi 40 + kategóriában első Czirbus Zoltán, második Sákovics Péter, harmadik dr. Lampek Péter. A férfi párosok versenyében első Mesterházy Milán és Mesterházy Sándor, második Rompos István és Holczinger András, harmadik Montli Gábor és Szentpéteri Gábor.

 

Szoros volt a verseny, sok tehetséges játékos lépett pályára. /Fotó: Májer Edit/


 

Vegyes páros kategóriában első helyen a Varga Orsolya – Rompos István duó, második helyen a Czirbus Zoltán – Csíkné Herczeg Kata, míg a harmadik helyen a Szentpéteri Gábor – Kólinger Dóra páros végzett. A női párosok megmérettetésén a dobogó első fokára a Csíkné Herczeg Kata és Varga Orsolya, a második fokára a Ladiszlai Evelin és Takácsné Illés Henriett, míg a harmadik fokára a Gyarmati Zoltánné Tapolca) és Kalamár Anita duó állhatott. /Májer Edit/

 

Jól zárul az idei verseny is. /Fotó: Májer Edit/


 

Jól sikerült a tapolcai tollaslabda verseny

| hírek, sport |