Szombaton este a Batsányi János Gimnázium és Kollégium két végzős osztálya tanulóinak ünneplőire került fel a középiskolai évek közelgő befejezését jelentő szalag. A 2019-2020-as tanév szalagvató ünnepségét és bálját a Csermák József Rendezvénycsarnokban tartotta a tapolcai középiskola. Az eseményen a tanintézmény pedagógusai, diákjai, a szülők, hozzátartozók mellett, hagyományosan a város és a térség önkormányzati, illetve országgyűlési képviselői is részt vettek.

A Himnusz hangjait követően, a 11. évfolyam tanulóinak nevében, Ihász Dominika szólt a végzősökhöz, majd Varga Tiborné, a  gimnázium igazgatója köszöntötte a 12.a, illetve 12.b osztály idén érettségiző diákjait. Beszédében a jövőre vonatkozó jókívánságok mellett, arra is figyelmeztette a tanulókat, hogy ugyan célegyenesbe fordultak a gimnáziumi érettségi megszerzésének útján, de tanulni ma már egész életen át szükséges. – Hogy eredményesek legyetek az életben, élnetek kell azzal a tudással, tapasztalattal, amellyel a gimnázium felruházott bennetek, de azzal a munícióval is, amelyet szüleitektől kaptatok. Sok nehézséggel találkoztak majd és sok sikert fogtok elérni a jövőben, de ne felejtsétek el, hogy bár a gimnáziumi évek hamarosan véget érnek számotokra, de tanulni holtig kell- hangsúlyozta az igazgatónő, majd Arany János örök gondolatait ajánlotta a végzősök figyelmébe: “Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, Ember lenni mindég, minden körülményben”.

Dobó Zoltán a város nevében, személyes életének tapasztalatait is megosztva látta el szóbeli útravalóval a végzős osztályokat. A polgármester arra biztatta a tanulókat, hogy merjenek kezdeményezők lenni, mindent a lehető legjobb tudásuk szerint megcsinálni, mert ezáltal lehetnek mindig többek és többek az életben. – Soha nem tudhatod, hogy az a tudás, amit valamikor megszereztél, mikor fogja a javadat szolgálni, mikor segít át a nehézségeken- fogalmazott. Ugyanakkor arra is kérte a tanulókat Dobó Zoltán, hogy becsüljék meg szüleiket, hallgassanak rájuk, hiszen ők azok, akik tapasztalataikkal segíthetik őket a mindennapokban, döntéseikben, akik a biztos pontot jelentik számukra az életben.

A beszédek után Varga Tiborné igazgató, majd Tóth Gabriella és Bárkáné Mátrai Judit osztályfőnökök feltűzték a 12.a és a 12.b osztály tanulóinak ünneplőire a szalagot, majd  Szabó Nikoletta 12.b osztályos tanuló búcsúzott a végzősök nevében. Később Szalai László a szülői munkaközösség elnökének nyitó gondolataival, majd a végzős fiúk és lányok látványos társas táncával megkezdődött a Batsányi gimnázium szalagvató bálja. /tl/

Ünnep a nagy megmérettetés előtt. A Batsányis gimnazisták szalagavatója

| hírek, oktatás |