Nagyszabású gála alkalmával díjazták a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó, remek eredményeket elérő sportolókat és edzőket a Csermák József Rendezvénycsarnokban pénteken. A sportgála „show-vivője” Horti Gábor volt.

 

A “Hoppá -kategória” idei díjazottjai , Tölgyes Zsolt önkormányzati képviselővel (jobbról) és Puskás Ákos alpolgármesterrel, a díjak átadóival. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

Gyönyörű dekorációval varázsolták bálteremmé a csarnokot a XIII. Sportgálára – Díjátadó ünnepségre és városi sportbálra, február első péntekén. A konferáló szerepét- folytatva a tavaly útjára indított hagyományt, amikor Mezei Dánielt kérték fel a szervezők – idén Horti Gábor sportriporter, kommentátor vállalta el. Mellette olyan sportolókat köszönthetett még Tapolca a gálán, mint Hegedűs Dóra, Muay thai magyar bajnoki harmadik helyezett, többszörös nemzetközi verseny győztes, Kempo Európa bajnok, világ kupa győztes, illetve Kis Virág tornász, többszörös egyéni országos bajnok, nemzetközi verseny egyéni összetett győztes, ifjúsági Európa bajnok talajtornász. A meghívottak között szerepelt még Boczkó Gábor, Rédli András és Siklósi Gergely párbajtőrvívó is. Ők videó üzenetben köszöntötték a díjátadó résztvevőit Vancouverből, ahol a magyar válogatott a férfi párbajtőr Világkupa versenyen mérette meg magát.

 

Horti Gábort sportriporter, kommentátor volt az idei gála “show-vivője”. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

A sport helyi ünnepét Dobó Zoltán polgármester nyitotta meg. Beszédében kitért arra, hogy akarattal és kitartással el lehet jutni Tapolcáról a „sportvilág tetejére”. Köszöntője alatt, a kivetítőkön a TAO támogatók neveit olvashatta a hallgatóság, akiknek együttműködésével számos sportot, sportolást támogató fejlesztés létrejöhetett már a városban.

 

Hatalmas érdeklődés övezte az idei gálát. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

Az ünnepélyen idén is fotókkal és videókkal színesített kisfilmekkel mutatták be a díjazottakat. A kiváló sportoló, versenyző iskolai-, és diáksport kategóriában díjazott Muzsi Dániel, továbbá a Frankó Alexandra, Pimper Klaudia, Szabó Kitti, Tóth Adrienn vívó csapat, a Sulyok Melani, Kovács Bianka, Cserép Dorina vívó csapat, a Bodó Boglárka, Gergely Dániel, Kötéljártó Áron József, Szőke Kristóf, Tóth Csongor sakkozó csapat, illetve Horváth Bence, Szabó Máté, Varga Lizandra és Fáncsi Dorián. A díjakat Csermák Katalintól, Csermák József lányától, Pass Sándor alpolgármestertől, dr. Décsey Sándor önkormányzati képviselőtől, a Humán bizottság elnökétől, valamint Bognár Róbert önkormányzati képviselőtől vehették át. A kiváló sportoló, versenyző élsport-utánpótlás kategóriában Tarsoly Borbála, Simon Dominik, Szita Márton, Tóth Barnabás, Tölgyes Réka és Tóth Zsombor eredményeit ismerték el. A díjazottaknak Puskás Ákos alpolgármester, valamint Buzás Gyula és Horváthné Somogyi Ildikó önkormányzati képviselő gratulált.

 

A kiváló sportoló, versenyző élsport-utánpótlás kategória győztesei a díjátadókkal (jobbról), Horváthné Somogyi Ildikóval, Buzás Gyulával és Puskás Ákossal. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

Kiváló sportoló, versenyző élsport-felnőtt kategóriában Dorfinger Réka, az Ács Márton és Buzás Bertalan sakkozó csapat (utóbbi távollétében Istvándi Lajos TVSE sakk szakosztályvezető), valamint Cséri Soma vehette át elismerését Horváth Gábor önkormányzati képviselőtől, az Ügyrendi bizottság elnökétől, és Máté Sándorné önkormányzati képviselőtől. Molnár Lajos két díjat is kiérdemelt: a kiváló edző- iskolai-, és diáksport kategóriában, valamint a kiváló edző- élsport utánpótlás és felnőtt kategóriában is. Utóbbi kategóriában díjazott még Bodó Norbert. Takács Gábor önkormányzati képviselő gratulált nekik a színpadon.

 

A díjazott edzők (balról): Bodó Norbert és Molnár Lajos, Takács Gábor díjátadóval. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

Idén is kihirdették a „Hoppá kategória” győzteseit. Bolla József, Nagy László, Velkyné Bisján Éva, Makkai Lajos és Szabados István, Nagy Béla és Sötét Áron kapta idén a díjat, melyet Puskás Ákos és Tölgyes Zsolt önkormányzati képviselő adott át a nagyérdemű előtt.

A sportgálán ragadta meg az alkalmat több egyesület, szakosztály is, hogy az önkormányzati kategóriákban nem díjazott, ám eredményeik, teljesítményeik okán szakosztályilag elismert sportolóikat, edzőiket díjazzák. A TVSE Kézilabda Szakosztály különdíjban részesítette sportolóit: Mikola Lídiát, Lovász Zsófiát és Egri Nikolettát. Antal Lászlóné szakosztályvezető köszöntötte őket a színpadon. A TVSE Kosárlabda Szakosztály külön díjazta Bibor Hanna, Balog Szonja, Czakó Luca, Kamon Aliz, Süle Boglárka, Szabó Jázmin, Molnár Dóra, Nagy Liliána, Vajda Nóra és Pálffy Bianka összeállítású U15-ös leány csapatát, valamint a Konter Máté, Magáriusz Gergő, Tátrai Levente, Papp Botond, Scheller Kornél, Szűcs Mátyás, Szabó Levente, Zengői Roland U14-es fiú együttesét és edzőiket, Németh Katalint és Csikós Tibort. Molnár Lajos szakosztályvezetőtől vehették át díjaikat. A Tapolca Vívóklub nevében Kranabet Marcell, az egyesület elnöke különdíjat adott át Bicsérdi Csongornak, Cséri Bencének, Cséri Sárának, Kauker Dominiknak, Konczek Lina Melodinak, Konkoly Evelinnek és Kovács Dánielnek. A TVSE Sakk Szakosztály különdíjban részesítette több tagját is: Érseki Tamarát, Margl Rolandot, Kasnya Pétert, Kiss Vanda Liánát, Dénes Márkot, Istvándi Lajost, valamint Presznyák Istvánt. Ács Lajos, a sakk szakosztály elnöke gratulált nekik. A TIAC VSE elnöke, Takács Gábor különdíjat adott át az egyesület nevében Blaskovics Gábornak, Bogdán Imrének és Kovács Krisztiánnak.

 

Az Eraklin Táncegyüttes tagjai szórakoztatták a közönséget. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

A Különdíj- sportéletben elért kimagasló teljesítményért polgármesteri elismerést vehetett át Dobó Zoltántól, az idén huszonöt éves Tapolcai Öregfiúk FC labdarúgóinak képviseletében Boczkó Gyula szakosztályvezető.

Tapolca Város Önkormányzata Tapolcai Testnevelés és Sport kitüntetést adományozott Siklósi Gergely világbajnok párbajtőrözőnek. Gergely kisvideóban köszönte meg az elismerést Kanadából. Díját márciusban, Tapolca Város Napján veszi majd át.

A sportgála legrangosabb elismerését Tapolca Város legjobb sportolója címet, a 2019-es abszolút kategóriában – csakúgy, mint a tavalyi évben – Juhász Judit, a TVSE Sakk Szakosztály kiválósága vehette át Dobó Zoltántól, és Boczkó Gyulától, a díj alapítójától.

A Mohos és Vetsey tapolcai házaspárok a gála ideje alatt épp Afrikában gyűrték a kilométereket, a Budapest Bamako 2020 rally résztvevőjeként. Üdvözletüket és pár fotót küldtek a gálázóknak.

A kategóriák között az Eraklin Táncegyüttes és a Baj KISE művészkerékpár bemutatója színesítette az estét. Utóbbi fellépőre nem véletlenül esett a szervező, Tapolca Kft – Csermák József Rendezvénycsarnok munkatársainak választása. Idén május 11-én városunkon is áthalad a világ második legrangosabb kerékpáros versenye, a Giro d’Italia. Ezzel is fel szerették volna hívni a figyelmet a jelentős sporteseményre.

 

A Baj KISE művészkerékpár bemutatóval a májusi Giro d’Italia kerékpáros versenyt kívánták promotálni a szervezők. /Fotó: Minorics Tamás – Tapolcai Média/


 

A díjátadót követően vette kezdetét a bál. A vendégeknek a többfogásos, büféasztalos vacsora mellett számos különlegességgel, mint például pezsgő és csoki szökőkúttal is készültek. Népszerű volt a Selfie Cam – egész este hosszú sorban álltak, hogy mókás kiegészítőkben örökítsék meg fotó formájában is jó hangulatot. Éjfél után húzták ki a szerencsés tombola nyertesek neveit. A Silver Band zenekar megalapozta a hangulatot – a résztvevők hajnalig ropták a táncparketten. /Májer Edit/

 

KÉPGALÉRIA

 

Báloztak a sportolók – a legjobbakat díjazták