Az elmúlt hónapokban zajló infrastrukturális beruházásról, az azt övező példaértékű összefogásról a Telenor tervező mérnöke, Máté Dorián, Dobó Zoltán polgármester, Tóth Bálint önkormányzati képviselő és Takács József, a most megépült toronynak helyszínt adó terület tulajdonosa is pozitívan nyilatkozott.

 

 

Máté Dorián, a Telenor hálózat-tervező mérnöke: A több tízmilliós beruházással elkészült átjátszó állomás a Telenor ügyfeleinek kínál kiváló térerőt. Nyitottak vagyunk rá, hogy a többi szolgáltató is elhelyezhesse állomását a toronyban.


 

Mint azt a közelmúltban elkészült létesítmény nem hivatalos átadás megtudtuk, Diszel lakói egészen a mai napig korántsem voltak elkényeztetve a mobilszolgálatatók által biztosított lefedettséggel. A városrész “rózsadombi részén” és a mélyebben fevő területeken ugyanis kifejezetten gyenge volt, vagy egyáltalán nem volt térerő. A szolgáltató hálózat-tervező mérnöke szerint, optimális megoldást kínált volna egy, a templomtoronyban elhelyezett átjátszó állomás (erre országosan is sok példa van), ám ezt a lehetőséget a helyi egyházi képviselők nem támogatták. A beruházási helyszín részben műszaki, részben tulajdonjogi problémáit végül egy diszeli gazdálkodó, Takács József segítő közreműködésével sikerült feloldani- tudtuk meg. A helyi gazda ugyanis nem csak szorgalmazta és rendszeres megkereséseivel sürgette a beruházást, hanem területet, gépi és egyéb segítséget is biztosított a kivitelezéshez saját állattartó telepének közvetlen közelében. Dobó Zoltán polgármester szerint, Takács József területtulajdonos, a beruházó Telenor és a városrész önkormányzati képviselőjének hozzáállása, együttműködése példaértékű volt, érzékelhető, hogy jó kezekben vannak a diszeli ügyek. Diszel önkormányzati képviselője, akinek választási ígéretei között is szerepelt a helyi mobiltelefon és mobil internetes kommunikációs problémák felszámolása, tevékenyen részt vett a közvetítés, az ügyintézés folyamataiban. Tóth Bálint ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a beruházás akkor lesz százszázalékos, ha a többi szolgáltató az ilyen esetekben egyébként megszokott módon, rátelepül az oszlopra, hogy ne csak a Telenor ügyfelei, hanem a többi mobilszolgáltató ügyfelei is élvezhessék a kitűnő térerőt.

 

 

A Telenor szakembere, Máté Dorián rádióhálózat-tervező mérnök a helyszínen lapunknak elmondta, a szolgáltatás további minőségi javítása érdekében a Telenor igyekszik felszámolni a lefedettség fehér foltjait, ennek érdekében folyamatosan monitorozzák a hálózatot a térségben. Diszelben pedig jó partnerekre leltek a fennálló problémák áthidalására. Arra kérdésre, hogy miként tudnak a diszeliek további szolgáltatókat rávenni arra, hogy a már megépült toronyra “rátelepüljenek”, azt mondta a mérnök, hogy leginkább azzal, hogy petíciójukkal megkeresik a konkurens szolgáltatókat, hiszen csak rajtuk múlik, a Telenor nyitott irányukba. /tl/

 

A Telenor új átjátszó állomása részben már megoldotta a diszeli vételproblémákat, jöhet a többi szolgáltató

| gazdaság, hírek |