Idén öt osztály és számos szakma végzős tanulói és az érettségire felkészítő osztály diákjai készülhetnek záróvizsgáikra a Széchenyi István Baptista Középiskolában. A tapolcai tanintézmény idei szalagavató ünnepségének, az elmaradhatatlan végzős báli táncnak a városi rendezvénycsarnok adott otthont pénteken.

 

Mészáros Tímea osztályfőnök és a 12. A. Ők az  informatika, turisztika, vendéglátóipari szakgimnáziumi osztály végzősei


 

Osztályfőnökeik vezetésével vonultak be a széchenyis osztályok a csarnok küzdőterére, hogy hozzátartozóik, pedagógusaik és a város képviselőinek jelenlétében felkerülhessen öltönyeikre, kosztümjeikre az elmúlt tanulmányi  éveket jelképező és a közelgő vizsgákat előrevetítő kis szalag. A 12.A informatika, turisztika, vendéglátóipari szakgimnázium végzős osztálya Mészáros Tímea osztályfőnökkel, a 11.B cukrász, központi fűtés- és gázhálózat szerelő osztály Szennyai Mária osztályfőnökkel, a 11.C szerkezetlakatos és eladó osztály Varga Tibor osztályfőnökkel, a 11.D osztály szakács és pincér tanulói Kamondi Roland osztályfőnökkel és a 13.G érettségire felkészítő osztály Hargitai Andrea osztályfőnök vezetésével sorakozott fel.

 

Szipőcs Csabáné igazgatóhelyettes és Hargitai Andrea az érettségire felkészülő 13. G osztályfőnöke a szalagfeltűzés pillanataiban


 

A osztályfőnökök ünneplőire Szipőcs Csabáné és Anda Lajos igazgatóhelyettesek tűzték fel a szalagot, a tanulók osztályfőnökeiktől kapták meg azt. A végzősök osztályfőnökei nevében Hargitai Andrea tanárnő az Apa kincse című perzsa mesével, s vele a jótettek halaszthatatlanságának életreszóló tanulságával ajándékozta meg a tanulókat.

 

Vellai László igazgatóhelyettes: “Mi itt a Széchenyiben igyekeztünk olyan embereket nevelni belőletek, akik számára a tudás, a becsület és a tisztesség az igazi érték”


 

Vellai László igazgatóhelyettes viszont egy örömteli bejelentéssel kezdte ünnepi beszédét, miszerint Ruzsa Kristóf széchelyis központifűtés- és gázhálózat szerelő tanuló a Szakma Sztár elődöntő versenyében továbbjutott, így a továbbiakban Kristóf egyedül képviselheti Veszprém megyét a rangos tanulmányi versenyen. Az idén búcsúzó, szakmai, illetve érettségi vizsgára készülő diákoknak azt üzente Vellai László, hogy a vizsgák és a felnőtté válás küszöbén gondoljanak szüleik, nagyszüleik áldozatvállalására, türelmére, feltétel nélküli szeretetére, amely a helyes úton tartotta őket a rosszabb napokon is. – Mi, itt Széchenyiben igyekeztünk olyan embereket nevelni belőletek, akik számára a tudás, a becsület és a tisztesség az igazi érték, a szigor mögött pedig mindig ott volt a jobbító szándék, a segíteni akarás- hangsúlyozta az igazgató.

 

Hozzátartozók, pedagógusok és a város képviselői jelenlétében zajlott az idei  széchenyis szalagavató


 

 

Dobó Zoltán a város nevében szólt a végzősökhöz. – A mai nap felkerül ruháitokra egy kis szalag, amely a méreténél sokkal jelentősebb dolgot szimbolizál. Ez a szalag jelenti a birtoklását mindannak, amit a mai napig önmagatok erejéből elértetek, amit gondoskodó szüleitektől, tanáraitoktól kaptatok. A mai naptól arra is lehetőséget kaptok, hogy megmutassátok, hogy a “nekem jár, mert megérdemlem” gondolatot megtöltsétek tartalommal, hogy bizonyítsátok, érdemes volt bennetek bízni, érdemes volt mindazt megtanulni, amit iskolátok adhatott- fogalmazott a polgármester. /tl/

 

Hamarosan szakmát szereznek – A Széchenyi középiskola szalagavatója

| hírek, oktatás |