Az integráció csődöt mondott Magyarországon, ideje a hazai iskolákban egyre gyakoribb antioszociális viselkedésnek gátat szabni- szorgalmazta minapi tapolcai sajtótájékoztatóján  Eszli István. A Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke arról is beszámolt, hogy június negyedikén a párt tagjai, szimpatizánsai Genfbe utaznak, hogy ott méltó módon bemutassák, milyen súlyos tragédiát szenvedett el, mire emlékezik az ország 2020-ban, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján.

 

Eszli István a helyi televízó kamerái előtt. /archiv/ “Az iskolai  szegregáció bizonyos formái ma már elkerülhetetlenek”


 

– Az elmúlt évtizedekben minden eredmény nélkül több száz millió forintot költöttek el a mindenkori kormányzatok az integrációra, gyakorlatilag minden eredmény nélkül-hangsúlyozta az elnök, aki szerint a szegregáció “bizonyos formáinak” alkalmazása ma már elkerülhetetlen. – Pártunk álláspontja szerint, az antiszociális, beilleszkedni nem tudó, vagy nem akaró diákok ellen fel kell lépni! Ennek meg kell történnie annak a normálisan viselkedni képes többségnek az érdekében, akik miattuk hátrányt szenvednek, gyakran iskolájuk, lakóhelyük elhagyására kényszerülnek. És nem szabad úgy tennünk, mintha a probléma csak az ország egyéb területein lenne jelen, hiszen Tapolca és Sümeg térségében is előfordul- állítja a megyei pártelnök, aki szerint a probléma kezeléséhez jó szakemberekre és számos tanintézményben cigány származású pedagógusokra lesz szükség. /tl/

 

A Mi Hazánk az iskolai szegregáció, kontra integráció témájáról

| hírek, oktatás, politika |