Forralt bort főztek, tócsit sütöttek Diszelben
A Tapolca- diszeli Csobánc Művelődési Ház udvarán, szombaton tartották a forraltbor- főző és tócsisütő versenyt.
Kellemes illatok lengték körbe a Tapolca- diszeli Csobánc Művelődési Ház udvarát, szombatot. A városrész lakói idén is megtartották a forraltbor- főző és tócsisütő versenyt.
A hagyományos közösségépítő rendezvényen idén tizenkét csapat mérette meg magát. A forraltbor- főző versenyre egyaránt neveztek fehér, illetve vörös borból készült helyben készített remekműveket, de a tócsisütő versenyen indulók is kitettek magukért. A zsűri tagokat helyben választották ki a szervezők.
A forraltbor- főző versenyen a képzeletbeli dobogó első fokára a Szabadság Vándorai, a másodikra a Ripityom Sejj, míg a harmadik fokára a Diszeli Örök Ifjak néven futó csapatok állhattak.
A tócsi sütő versenyen a Rozi Jóci Csapat bizonyult a legjobbnak, őket követte a Családban marad, majd a Sógorok és Jóbarátok csapata. Különdíjat nyert Pici Mama. A díjazottak a Csobánci Bormanufaktúra borait és receptkönyvet vehettek át az eredményhirdetésen. /Májer Edit/