Kellemes illatok lengték körbe a Tapolca- diszeli Csobánc Művelődési Ház udvarát, szombatot. A városrész lakói idén is megtartották a forraltbor- főző és tócsisütő versenyt.

 

Jó volt a hangulat a diszeli rendezvényen. Finom tócsik készültek, volt, amelyik jól bevált családi recept alapján. /Fotó: Májer Edit/


 

A hagyományos közösségépítő rendezvényen idén tizenkét csapat mérette meg magát. A forraltbor- főző versenyre egyaránt neveztek fehér, illetve vörös borból készült helyben készített remekműveket, de a tócsisütő versenyen indulók is kitettek magukért. A zsűri tagokat helyben választották ki a szervezők.

 

 

A forralt bor illata lengte körbe az udvart. Jól esett a kóstoló csípős, téli hidegben. /Fotók: Májer Edit/


 

A forraltbor- főző versenyen a képzeletbeli dobogó első fokára a Szabadság Vándorai, a másodikra a Ripityom Sejj, míg a harmadik fokára a Diszeli Örök Ifjak néven futó csapatok állhattak.

 

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, a csapatok igazán kitettek magukért. /Fotó: Májer Edit/


 

A tócsi sütő versenyen a Rozi Jóci Csapat bizonyult a legjobbnak, őket követte a Családban marad, majd a Sógorok és Jóbarátok csapata. Különdíjat nyert Pici Mama. A díjazottak a Csobánci Bormanufaktúra borait és receptkönyvet vehettek át az eredményhirdetésen. /Májer Edit/

 

A bor mellé jól esett a tócsi. Ez fordítva is igaz volt. /Fotó: Májer Edit/


 

A Dalos Pacsirták csapata is megmérette magát. Jó szívvel kínálták a vendégeket is. /Fotó: Májer Edit/


 

Forralt bort főztek, tócsit sütöttek Diszelben

| gasztronómia, hírek, közélet |