Rendkívüli, nyilvános ülésen döntött  a város költségvetését is érintő előterjesztések ügyében a tapolcai képviselő testület ma délelőtt a városháza udvari tanácstermében.

 

 

Négy bizottság és végül a képviselő testület is egyhangú támogatásáról biztosította a szociálisan hátrányos helyzetű családokból érkező tapolcai fiatalok felsőoktatási tanulmányainak támogatását célzó korábbi rendelet feltételeinek enyhítését. Korábban 4-es tanulmányi átlaghoz és a hallgató családjának, az egy családtagra eső 57 ezer forintnál nem magasabb jövedelméhez kötötték a támogatást. Mivel így a korábbi évben senki nem élt a lehetőséggel, az egy személyre eső, a támogatásra jogosító családi bevétel mértékét 99.750 forintban határozta meg a testület. Az előterjesztő szerint, éppen elég korlátot jelent a négyes tanulmányi eredmény elérése a hallgatók számára.

 

 

 

Szintén teljes egyetértésben támogatták a tapolcai önkormányzati képviselők a Városszépítő Egyesület Nőklubjának kérését, hogy az önkormányzat biztosítsa a rendkívül elhanyagolt állapotban lévő helyi zsidó temető sírjainak megmentését, illetve a temető rendbetételét célzó pályázat önrészét. Konkrétan 300.000 forint önrészt szavazott meg a Hungaria Nostra Országos Szervezet Panthenon Alapítványához címzett ez irányú pályázathoz a testület. Az előterjesztés a tervezett munkálatok várható költségeit is tartalmazta. Egy tapolcai vállalkozó árajánlata szerint, a zsidó temető nagyjából másfélszáz síremléke 5.400, illetve 6.500 forint körül állítható helyre a síremlék jellegétől és állapotától függően. /tl/

 

Elérhetőbbé tették a felsőoktatásban tanulók szociális támogatását

| hírek, önkormányzat |