Gergely Róbert társulata, a Gergely Theáter jól bevált vendég Tapolcán. Ezúttal sem kellett csalódnia a TÁMK színházbérleteseinek, hiszen egyik legszórakoztatóbb, legpikánsabb előadását hozta el a budapesti társulat a helyi színházrajongóknak hétfő este.

 

A csipkelődő pókerosok (balról): Lippai László, Gergely Róbert, Forgács Gábor és Dányi Krisztián   fotók: tl


 

A Nő a tét című, Alessandro Capone és Rosario Galli tollából született kétfelvonásos modern, zenés vígjáték Gergely Róbert rendezésben és szereposztásában, bátran kijelenthető, egyetlen unalmas, nevetés nélküli perccel sem büntette a tapolcai publikumot. A sztori pedig egyszerű: négy idősödő férfi, Pablo (Lippai László) , Nick (Gergely Róbert), Will (Forgács Gábor) és John (Dányi Krisztián) tizenkét éve minden hétfő este pókereznek, ugratják egymást, ahogy közeli jó ismerősökhöz, barátokhoz illik. Egy szokványos, de a megszokottnál eseménytelenebbnek és kellemetlenebbnek ígérkező estén pattan ki az ötlet: mi lenne, ha egy örömlány meghívásával dobnák fel a partit?

 

 

Némedi-Varga Tímea és az elbűvölt férfiak


 

Az ál éjszakai pillangó képében Yvonne (Némedi-Varga Tímea) végül meg is érkezik, hatalmasat alakít, a felajzott férfinép pedig annak rendje és módja szerint csődöt mond. John és Yvonne kivételével nagyot veszítenek az öreg macsók a meglepő fordulatot is tartalmazó erotikus pókerjátszmában. A veszteséget viszont, ahogy egy jó komédiához illik, senki sem bánja, hiszen ezúttal a vesztesek is kiválóan szórakoztak. A helyzet és jellemkomikai elemekben egyaránt bőséges produkció, cseppet sem meglepő módon, hosszantartó vastapsot, ovációt kapott a tapolcai közönségtől. /törekyl./

 

Amikor a tét gyönyörű, ledér, de nem az, aminek látszik

| hírek, kultúra, színház |