A Szent Erzsébet-nap az Árpád-házi szentünkről elnevezett tapolcai óvoda egyik legfontosabb, legjelentősebb eseménye. Idén is együtt ünnepelték meg a kicsik, a szülők és nagyszülők, az intézmény pedagógusai és díszvendégei.

 

 

 

Az óvoda dolgozóinak, vezetőinek közös énekét követően, Zöldy Andrásné mondott ünnepi beszédet. Az intézmény vezetője szerint, nem elegendő az olyan nagy legendákról, mint Szent Erzsébet egyszerűen csak beszélni a gyerekeknek, hanem az eredendő szellemiségre kell befogadóvá tenni a kicsiket: Erzsébet hitére.

 

Zöldy Andrásné: “Nem elég csak megismertetni a gyerekeket a legendákkal”


 

– Erzsébet meg tudta élni azt, hogy Isten nem egy félelmetes alak, hanem egy szerető valaki. Ebbe tudott ő beburkolózni és visszahúzódni, megélni azt a szeretetet, amit kisgyermek korától megkapott környezetétől. Számára nem volt kérdés, hogy Isten szerető ölelése veszi körül a nap minden percében, még később, a legkegyetlenebb megpróbáltatások idején is élt benne a remény. Jellemvonása volt a kifelé is megmutatkozó szeretet, amely a hozzá hasonlóan szerencsétlen sorsra jutott emberek felé is képes volt sugározni. Kórházat alapított, betegeket ápolt és bár 24 évesen meghalt, annyi mindent ért meg, amit egy 80-90 éves ember is ritkán. Szent Erzsébetet éppen ezért nem egyszerűen legendaként szeretnénk őrizni a szívünkben, hanem belső tartását, Istenbe vetett szilárd bizalmát szeretnénk átültetni gyermekeink szívébe – hangsúlyozta Zöldy Andrásné.

 

 

 

A beszédet követően az ovi apróságainak játékos és idén különösen vidám, felszabadult műsorát tekinthették meg a jelenlévők. A szülők, a gyerekek arcán mosoly és boldogság tükröződött. /tl/

 

Szent Erzsébet hitét adják át a kicsiknek

| hírek, kultúra, oktatás |