A TVSE sakk szakosztályának kiválósága, Juhász Judit a mezőny legjobb női teljesítményét nyújtotta Törökországban, az U16-os sakkolimpián.

 

Juhász Judit remek teljesítményt nyújtott Törökországban.
/Fotó forrás: Bodó Norbert Facebook/


 

A törökországi Corumban, november elején megrendezett versenynek valójában csak a nevében szerepelt az olimpia szó, hivatalosan ezt a korosztály világbajnokságának tekintették. A megmérettetésen harmincnyolc ország negyvennyolc csapata vett részt, a magyarok a tizennegyedik helyen rangsorolva kezdhették meg a viadalt. A csapatot Judit mellett négy fiú, név szerint Krstulovic Alex, Borhy Marcell, Csíki Endre és Gombócz Ferenc alkotta. Judit 5/5 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel tábladíjas lett, ezzel az egész mezőny legjobb (női) teljesítményét érte el. A csapat végül a tizenkilencedik helyen zárt.

 

A magyar csapat, köztük a TVSE versenyzője, Juhász Judit.
/Fotó forrás: Bodó Norbert Facebook/


 

Ruck Róbert csapatvezető gondolatait Judit teljesítményérő az utanpotlassport.hu oldalon olvashatjuk – Öt mérkőzésből ötöt megnyert. Ezen nincs mit magyarázni. A százszázalékos teljesítmény mellett olyan erényeket mutatott meg, amit eddig nem gondoltam, illetve nem láttam tőle. Méltán nyerte el az ötödik tábla és a legjobb női versenyző után járó két aranyérmet. Ne felejtsük el, hogy fiatal versenyzőkről van szó, Judit még egyszer, Marcell, Endre, Ferenc pedig még a következő két évben is részt vehet ezen az eseményen, szóval van még lehetőség javításra./Májer Edit/

 

Judit megérdemelten állhatott a legjobbak legjobbjai között.
/Fotó forrás: Bodó Norbert Facebook/


 

Juhász Judit remekelt a sakkolimpián

| hírek, sport |