Szűnni alig akaró tapssal jutalmazta a közönség a Tapolcai Musical Színpad pazar játékát az Én és a kisöcsém című zenés vígjáték tapolcai premierje után, november 22-én. A zajos siker az utána következő napok előadásain sem maradt el.

 

 

A Halápiné Kálmán Katalin vezetésével működő Tapolcai Musical Színpad a Tamási Áron Művelődési Központ színháztermében már az első, a pénteki előadás után megtapasztalhatta azt a lélekmasszírozóan kellemes élményt, hogy a tapolcai közönség imádja amit csinálnak és ahogy azt csinálják. A társulat ezúttal egy meglehetősen régi sikerdarabot vett le a polcról és porolt le, hogy hozzáadja önmagát, a tapolcai amatőr színészet legnépszerűbb oldalát, a helyi zenés- táncos-énekes előadások hosszú során edzett tehetséget és tapasztalatot. És persze a varázslathoz elengedhetetlenül szükséges technikát, kosztümöket, a díszletvilág modern megoldásait. Az előadott vígjátékról Eisemann Mihály,  az operett műfaj egyik szülőatyjának darabjáról annyit mindenképpen érdemes elmondani, hogy az 1934-es százas szériát megért operettszínházi ősbemutató óta is rendületlenül vissza-visszatérő sikerdarabja a magyar színházak repertoárjának.

 

Dr.Sas és Dr. Vas a darab talán két legszórakoztatóbb karaktere inkognitóban


 

Tapsfürdőben


 

Tapolcai Musical Színpadnak egyrészről könnyű dolga volt, hiszen egy jól bevált darabot kellett csak aktualizálni, másrészről viszont nem kis felelősség a nagy elődök után bármit is igazán jóra kihozni. Amit a közönség megérzett, megtapasztalt, az az volt, hogy végül sikerült a varázslat. Nehéz ugyanis elképzelni, hogy egy profi, messziről jött utazó társulat sokkal jobbat, többet nyújtott volna a helyi publikum számára, mint ők: Bali Mónika, Tasner Réka, Szabó György, Torma Tamás, Báder Zoltán, Novák István, Németh Gabriella, Horváth Zoltán, Bardon Nikoletta, Herczeg Réka, Kardos Marcell , Kötéljártó Napsugár, Krámli Beáta és Magyar László. /tl/

 

Dr. Sas, Dr. Vas, siker a négyzeten

| hírek, kultúra |