Zsófi főzőbirodalma – Torta Negra
Szarka Zsófia felvidéki fiatal lány, vagy ahogy barátai ismerik, konyhatündér, aki családjával nagyon sok időt tölt hegymagasi birtokukon, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének, a főzésnek. Közös műsorunkkal elsősorban a fiatal háziasszonyoknak, főzni- és enni szeretőknek, vagyis
Szarka Zsófia felvidéki fiatal lány, vagy ahogy barátai ismerik, konyhatündér, aki családjával nagyon sok időt tölt hegymagasi birtokukon, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének, a főzésnek. Közös műsorunkkal elsősorban a fiatal háziasszonyoknak, főzni- és enni szeretőknek, vagyis mindenkinek igyekszünk kedveskedni!
Zsófi idei első adásunkban egy különleges fekete tortát, Torta Negrát készít.
Hozzávalók:
- 200g finomliszt,
- 200g vaj, 82%-os, szobahőmérsékletű,
- 200g aszalt, rumos gyümölcs,
- 5 db tojás,
- 1/2 teáskanál sütőpor,
- 1 teáskanál gyömbér, fahéj, kakópor,
- 130g nádcukor,
- csipet só,
- 50ml bor,
- 50g étcsokoládé,
- tetjére: 100ml édes bor vagy rum,
- fondant és díszítés.