Zsófi főzőbirodalma – Cseh menü

Szarka Zsófia felvidéki fiatal lány, vagy ahogy barátai ismerik, konyhatündér, aki családjával nagyon sok időt tölt hegymagasi birtokukon, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének, a főzésnek. Közös műsorunkkal elsősorban a fiatal háziasszonyoknak, főzni- és enni szeretőknek, vagyis mindenkinek igyekszünk kedveskedni!
A mai adásban Zsófi egy különleges cseh menüt készít párolt káposztával és laskával.

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos tarja,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 kiskanál majoranna,
  • 1/2 kiskanál őrölt kömény,
  • 2 kiskanál só,
  • 1 kiskanál őrölt bors,
  • 1 deciliter olaj/zsír,
  • 1 deciliter bor.

 
Párolt káposzta:

  • 1 kisebb fej lilahagyma,
  • 2 db birsalma,
  • 10 szem aszalt szilva,
  • 1 evőkanál méz,
  • 2 kiskanál só,
  • 1/2 kiskanál őrölt bors,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 gerezd fokhagyma.

 
Laska (40 db):

  • 500 g főtt krumpli,
  • 1 kiskanál só,
  • 1/2 kiskanál őrölt bors,
  • 250 g finomliszt,
  • zsír a kenéshez.