Egy kicsit most belecsempészem a tapolcaiak életébe a céklát-mondta el lapunknak Szarka Zsófi gasztroblogger, aki a helyi piacot népszerűsítő Piacmustra elnevezésű  rendezvények állandó háziasszonya. A pénteki eseményen is ő volt a középpontban, bevásárolt, majd  mákos nudlit készített, amelyet különleges, egyedi öntettel kínált a vásártér látogatóinak.

 

 

Szarka Zsófi mesterségbeli tudását, finom és különleges gasztro költeményeit sok helybéli megkóstolhatta az elmúlt évek során. Ő a tapolcai piacmustra rendezvények arca, állandó háziasszonya, a néhány éve megújult vásártér első számú népszerűsítője. A mosolygós fiatal hölgy ezúttal egy újragondolt édességgel kedveskedett mindenkinek, amibe szokatlan módon cékla is került.- A céklát piros gyümölcsökkel vegyítem, ezt teszem majd a mézzel megbolondított mákos nudli mellé. A klasszikus nagymama féle mákos nudlit – amit mifelénk egyébként angyalbögyöröllőnek hívnak- kombináltam egy színes, vagány szósszal is, amiről senki nem tudja, hogy cékla alapú-árulta el a gasztroblogger. Zsófi szerint, a klasszikus hazai édességeket érdemes inkább délelőtt fogyasztani, ezért leginkább tízórainak javasolta a kalóriákban gazdag édességet. /tl/

 

Piacmustra, ezúttal vörös szósszal megbolondított nudlival

| gasztronómia, gazdaság, hírek |