Böröndy Tamás, a tapolcai Tourinform iroda vezetője a rendőrséggel közös sajtótájékoztatón elmondta, a megelőző évekhez hasonlóan az idei nyáron is helyi fiatalok segítik a városba érkező turisták eligazodását a Tavasbarlang környékén. Ugyanakkor az iroda és rendőrség együttműködésnek eredményeként, diákjárőrök és széchenyis rendészeti tanulók is segítik majd a rendőrök bűnmegelőzési munkáját.

 

 

– Immár harmadik éve, hogy a Tapolcai Rendőrkapitányság dolgozói megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, segítik munkánkat – mondta Böröndy Tamás. Hozzátette, egyre élénkebb az érdeklődés a város iránt, a turisztikai előrejelzések szerint, az idei nyár a tavalyinál is erősebb lehet ilyen szempontból. Sokan érkeznek külföldről is, ezt már júniusban érzékelte az iroda. A Tourinform az ország 11 turisztikai területéről biztosít kiadványokat, információkat az érdeklődőknek, így a helyi, utazni vágyó lakosoknak is érdemes betérniük hozzájuk. Tavaly több alkalommal segítették elveszett iratok, telefon megkerülését is.

 

 

Molnár András rendőr őrnagy a Tapolcai Rendőrkapitányság nevében köszönte meg a lehetőséget, hogy a Tourinform Iroda bázisul szolgálhat egy bűnmegelőzési minicentrumnak július elsejétől augusztus huszadikáig. – Arra összpontosítunk, hogy az idelátogatók megfelelő információt kapjanak esetlegesen felmerült jogi problémáikkal kapcsolatban, illetve adott esetben segítséget is tudjunk nyújtani. Bővült a palettánk, már a két diákjárőr, diáktolmács kollégánkon kívül, az iskolaőrség két tagja nyári gyakorlat keretében ugyancsak a területen lesz a bűnmegelőzés érdekében. A helyi Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium technikumot végző rendészeti tanulói ugyancsak nyári gyakorlaton vannak velünk, így a város biztonságát nagyobb lefedettséggel tudjuk szavatolni – hangsúlyozta a rendőrtiszt. /tl/

 

“Bűnmegelőzési minicentrum” is nyáron a Tourinform iroda

| hírek, közélet, önkormányzat, rendőrség |