A város és a kórház szervezésében zajló tapolcai Semmelweis-napi ünnepség évről évre lehetőséget nyújt arra, hogy a város önkormányzata, a tapolcai Deák Jenő Kórház vezetése és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetésekkel ismerje el a helyi egészségügyben dolgozók munkáját és elhivatottságát. Idén is így történt. Az ünnepség hivatalos részét hagyományosan állófogadás követte a Tamási Áron Művelődési Központ földszinti aulájában.

 

 

 

Dobó Zoltán polgármester köszöntőjében rávilágított az egészségügyben végzett munka nehézségeire, arra, hogy van mit megköszönnie a társadalomnak a gyógyításból élőknek. – Akik megfelelő elhivatottsággal nap mint nap részt vesznek a gyógyításban, a betegek életének megmentésében, azokban nagyobb a bátorság, a szorgalom, a szakmai alázat mint az átlagemberekben, akik leginkább elvárásokkal vannak az egészségügyben dolgozók irányába. Orvosok, nővérek, mentősök járják meg azt az utat, amit mi nem tudunk, vagy nem akarunk megjárni. Ők azok, akik képesek túllépni saját szenvedéseiken, hogy másokon tudjanak segíteni – méltatta az egészségügyiseket a város polgármestere, majd elismeréseket adott át. Posztumusz elismerésben részesült a város egykori háziorvosa Dr. Somogyi Sándor. A közelmúltban elhunyt, kiváló, sokak által szeretett és tisztelt egykori háziorvos, sportorvos Tapolca város lakosai érdekében végzett lelkiismeretes gyógyító tevékenységéért kapta meg az elismerő oklevelet. A kitüntetést a laudáció elhangzást követően, özvegye, dr. Somogyi Sándorné vette át. Dobó Zoltán polgármester, Horváth Dezső kővágóőrsi polgármester és dr. Szabó Tímea jegyző, dr. Király Tündének, a Kővágóörs, Salföld, Kékkút “vegyes” háziorvosi praxisban, valamint a Tapolcai járás háziorvosi ügyeletében végzett lelkiismeretes gyógyító munkája elismeréséül adott át Semmelweis-napi kitüntetést. Elismerést vehetett át Ányosi Judit, a Tapolca 1.számú háziorvosi szolgálat körzeti nővére, Tóth Ferencné diplomás ápoló, a Tapolca 2. számú házi gyermekorvosi körzet asszisztense, illetve Vágó Katalin Rozália, a Tapolca 3. számú gyermekorvosi körzet asszisztense. Elismerésben részesültek a Tapolcai Mentőállomás jubiláló dolgozói: Németh Tamás József mentő-gépkocsivezető és Rozgonyi Tamás János mentőtechnikus, akik 10 éve dolgoznak a mentőállomáson, illetve Király Zoltán mentő-gépkocsivezető, aki 15 éve dolgozik lelkiismeretesen a tapolcai mentőknél. Kitüntetéseiket a tapolcai polgármester és Szalai László, a mentőállomás vezetője adta át.

 

 

A Deák Jenő Kórház kitüntetéseit Holczbauerné dr Kollát Ildikó főigazgatót helyettesítő orvosigazgató, Dobó Zoltán polgármester és Zengői-Török Csilla ápolási igazgató adta át az arra érdemesülteknek. Deák Jenő Emlékérem kitüntetést vehetett át dr.Vitus Ernő orvos, kiváló munkájáért pedig Eőryné Hegedűs Anikó, Tukacsné Németh Erzsébet, Péter-Holczbauer Anita, Kellner Eszter, Nagy Eszter, Budai Zsolt és Takács Lászlóné.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetéseit Baratiné Véninger Gabriella, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezet Elnöke adta át. Elismerést vett át Semmelweis-nap alkalmából Zengői-Török Csilla, Barka Károlyné, Fermos Lászlóné, Kiss Bernadett és Gálné Simon Henriett.

A Magyar Egészségügy Napja alkalmából szolgálati elismerésben részesült Udvari Viktória (25 év), Czanka Adrienn (30 év), Szabó Rita (30 év), Buzás Józsefné (30 év), Takácsi Ágnes (30 év), Eőryné Hegedűs Anikó (40 év), Takács Lászlóné (40 év) és Toronyi Tiborné (40 év).

Az ünnepség hivatalos részét hagyományosan állófogadás követte a Tamási Áron Művelődési Központban, ahol Holczbauerné dr. Kollát Ildikó főigazgatót helyettesítő orvosigazgató mondott pohárköszöntőt, illetve méltatta Semmelweis Ignác szellemi örökségét. A tapolcai Semmelweis-nap idei kulturális fellépője Őri Jenő művésztanár, zongorista volt. /tl/

 

 

A Semmelweis-nap kitüntetett egészségügyisei

| egészségügy, hírek, közélet, önkormányzat |