Ünnepélyes keretek között vették át megbízóleveleiket a tapolcai képviselő-testület tagjai a Tamási Áron Művelődési Központ színháztermében június 19-én.

 

 

Takács Lászlóné a helyi választási bizottság elnöke köszöntőjében gratulált az új önkormányzati testületet alkotó képviselőknek, illetve külön is megköszönte dr. Iker Viktória jegyző és kollégái munkáját. Hangsúlyozta, sem az előkészítés során, sem a választás napján kifogás nem érkezett a bizottsághoz, a választás rendben, törvényesen lezajlott június 9-én. A választás tapolcai eredményét részletesen bemutató, a Tapolcai Média által elkészített kisfilm vetítése után a TÁMK színpadán vehették át a megbízólevelet az érintettek: Dobó Zoltán polgármester, Konczek Tímea, Tölgyes Zsolt, Pass Sándor, Bertalan Csaba, Dalmai Melinda, Buzás Gyula, Puskás Ákos, Rózsa Dávid megválasztott képviselők és a kompenzációs listán a testületbe bejutott bejutott Lasztovicza Máté, Horváthné Somogyi Ildikó és Molnár Attila Ádám.

 

 

 

Az immár harmadik önkormányzati ciklusát megkezdő Dobó Zoltán polgármester elsőként a választás eredményes lebonyolítását végző apparátusnak, illetve a választáson induló összes jelöltnek és a választáson voksát leadó tapolcai lakosságnak mondott köszönetet. Beszédében arra kérte a település működtetésében, vezetésében résztvevő képviselőket, bizottsági tagokat, hogy az együttműködés vezérelve mentén végezzék munkájukat a város javára. Hangsúlyozta, a polgármesteri munka számára életmód és hivatás, irodájának ajtaja pedig mindig nyitva áll majd a hivatali apparátus tagjai, a képviselők, a bizottsági tagok és a helyi lakosság előtt. – Ez a testület az egész város képviselő-testülete. Ami számít, az a közösséghez tartozás és a jó szándék. A közösség részese pedig úgy lehet valaki, ha legalább annyit letesz az asztalra, mint amennyit onnan kapni szeretne és legalább annyi figyelmet szentel a közösség tagjai irányába, mint amennyi figyelemre önmaga vágyik. Ha a mérleg serpenyőjében a mennyiségek hasonlók, akkor békés együttműködés vár ránk a városért végzett munka során – mondta Dobó Zoltán, majd hozzátette, a döntések során elsősorban a tapolcaiak véleményére, igényeire támaszkodik. Úgy fogalmazott, a város és az itt élők érdekei nem szétválaszthatók, a városnak akkor lesz jó, ha az itt élők boldogok, elégedettek az elérhető közszolgáltatásokkal és életminőséggel.

 

 

 

A polgármester gondolatait követően Kóródiné Demeter Orsolya református lelkipásztor és Csonka Nándor esperes, plébános kérte az Úr áldását a frissen megválasztott testületre és a város minden lakójára. A rendezvény polgármesteri pohárköszöntővel és svédasztalos vacsorával folytatódott. /Töreky L./

 

 

 

Átvették megbízóleveleiket

| hírek, önkormányzat, politika |