Varga Mihály pénzügyminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Petri Bernadett, a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltje volt a Polgári Szalon vendége csütörtökön, a TÁMK-ban. A rendezvényt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a kormánypárti politikusok.

 

A kormány tagjait és a párt európa parlamenti jelöltjét Lasztovicza Máté, a Fidesz-KDNP tapolcai polgármesterjelöltje ajánlotta a megyei, a kistérségi és a helyi sajtó képviselőinek figyelmébe. Úgy fogalmazott, a Polgári Szalon mai rendezvénye arról szól, hogy a Fidesz békét szeretne Európában, Magyarországon és Tapolcán is. – Én és csapatom a jövőben azon szeretne dolgozni, hogy Tapolca egy békés, nyugodt és élhetőbb város legyen. Szeretnénk Tapolcának megadni mindazt amit megérdemel – hangsúlyozta.

 

 

Navracsics Tibor a helyhatósági és az európai parlamenti választások tétjéről beszélt. – Brüsszelben is és Tapolcán is rátermett vezetőkre van szükség. Válasszuk meg azokat a képviselőket, akik képesek harcolni egy olyan jövőért, ahol a mi érdekeink és szempontjaink is megjelennek! Petri Bernadett személye garancia erre az uniós színtéren, de Lasztovicza Máté is, aki helyben, de európai perspektívában gondolkozva, az elkövetkező öt évben Tapolcát növekedési pályára tudja majd állítani.

 

 

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint, az EU számos problémával küzd, de “a legfőbb probléma ma a háború vagy béke kérdésében írható le”. – A világnak békére van szüksége, mert csak a békében van esély arra, hogy Európa problémáira megoldásokat találjunk – adott hangot véleményének a pénzügyminiszter, majd hozzátette, “sajnos az EU vezetőnek többsége ma nem békepárti. – A francia, német és más vezetők mintha már a háborúban is éreznék magukat, mintha már a csapataink harcban állnának az ukrán-orosz fronton” – mondta. A pénzügyminiszter arra biztatja a magyar választókat, hogy támogassák a békepárti politikusokat. Varga Mihály szerint idén már növekedni fog a gazdaság és az EU bizottság szerint is dobogósak lehetünk egy 4 százalékos növekedéssel. – A kérdés az, hogy a kormány elképzelései miként találkoznak majd a helyi települési vezetők elképzeléseivel. Nekünk olyan partnerekre van szükségünk, akik értik a kormány cselekvéseit, ezért arra kérjük a választókat, hogy Lasztovicza Mátét és jelölttársait támogassák június 9-én – kérte Varga Mihály.

 

 

Petri Bernadett azt hangsúlyozta, hogy egy olyan Európában hisz párttársaival együtt, amely a “közösségek közössége”, ahol a helyi szinten keletkezett terveket tovább lehet vinni az európai színtérre. – A versenyképesség, a fejlődés nem összeegyezethető a háborús gazdálkodásra való felkészüléssel. Ugyanez a baj a kezeletlen, tömeges migrációval is – tette hozzá. – Mi a biztonságot, a szuverenitást és – az alaptörvényünkben is rögzített nemzeti építőkő – a család védelmét tartjuk elsődlegesnek. Ezek mentén kell visszanavigálni az EU-t egy olyan útra, amely ezeket az elveket támogatja – érvelt Petri Bernadett, a Fidesz-KDNP tapolcai sajtótájékoztatóján, a Polgári Szalon rendezvényét megelőzően. /Töreky L./

 

Varga Mihály Tapolcán: ” …A kérdés az, hogy a kormány elképzelései miként találkoznak a helyi települési vezetők elképzeléseivel…”

| hírek, közélet, politika |