Egy hónap leforgása alatt kicserélték az ablakokat és hamarosan minőségi szigetelést is kap a (a 80-as években kollégiumi épületként funkcionáló) Keszthelyi út 47-es társasház.

 

 

Kazinczy Zoltán közös képviselő a Tapolcai Médiának elmondta, gyors és hatékony anyagi és ügyviteli segítséget kaptak a várostól, amikor jelezték, hogy szeretnék szigetelni a házat. – Korábban 25 milliós kivitelezői ajánlatok érkeztek a munkára. Segítségért fordultunk Tapolca polgármesteréhez, hiszen a társasházban szociális bérlakások is vannak, az alsó szint önkormányzati tulajdonban van. Az önkormányzat szakembereivel megvizsgáltuk a kérdést és arra jutottunk, hogy a szigetelést előzze meg az ablakok cseréje. A hivatal nagyon gyorsan reagált, felmérték, majd vállalkozót kerestek és rendkívül gyorsan, gyakorlatilag egy hónap alatt lezajlott a beruházás. A szigetelés 18 millió forintba fog kerülni, amihez gazdaságos banki-lakáskassza konstrukciót is sikerült találnunk, 15 millió forint hitelt kapunk az egyik banktól.

 

 

A ház 10 centiméteres teljes külső szigetelést kap, az erkélyek falaira is kerül szigetelés, amit le is festenek – mondta Kazinczy Zoltán. Dobó Zoltán polgármester arról tájékoztatott, hogy a társasházban négy szociális bárlakása van az önkormányzatnak, ezek állapotának megőrzése, gazdaságosabb fenntarthatósága, javítása és értéknövelése fontos Tapolcának. Tölgyes Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője is méltatta a beruházást, elmondta, korábban a Keszthelyi út 37, a “Spenótház” újult meg hasonló formában és “nagyon szép lett”. – Bízom benne, hogy az itteni lakóközösség is elégedett lesz a végeredménnyel – fejezte ki reményét. /Töreky L./

 

Az önkormányzat is segített – Leszigetelnek egy Keszthelyi úti társasházat

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |