Néhány napja az eső miatt elhalasztották, ma délután viszont a kellemes, napfényes, tavaszias időben elkészült és megnyitott a tapolcai húsvéti Tojáspark.

 

 

Nagy volt a nyüzsgés ma a Hősök terén, ahol többek között a Tapolcai Nőklub Egyesület, a Városért Egyesület, a Tapolcai Városszépítő Egyesület és a Tanúhegyek Egyesület tagjai, önkormányzati munkatársak, vasutas nyugdíjasok, ovis és kisiskolás csoportok és a hozzájuk csatlakozó tapolcaiak azon dolgoztak, hogy a hagyomány folytatódjék.

 

 

A szervező civil egyesületek hívására ezúttal is több száz tapolcai gyermek és felnőtt látogatott el a helyszínre, hogy húsvéti tojásokat akasszon a “tojásfákra” és a “tojáslugasra”, vagy csak gyönyörködjön a látottakban. Az esemény fénypontja Varjas Judit alkotásának leleplezése volt. A sikeres, közkedvelt helyi alkotóművész ugyanis az alkalomra a tavalyi óriás húsvéti tojásánál is nagyobb hímes tojással ajándékozta meg a várost. A méretes, talp nélkül is két méternél nagyobb tojás festése három hét alatt készült el. Rajta a hagyományos népi motívumok mellett, Tapolca büszkesége a Malom-tó és környezete is szerepel. /Töreky L./

 

 

 

Két méternél is magasabb idén a város húsvéti “Tojásparkjának” büszkesége

| hírek, közélet, kultúra |