Vasárnap délután, 14:30-kor a megye II. tavaszi bajnokságának 10. helyezettje, a TIAC VSE fogadta otthonában a tabellán 2. Gostech PV Öskü FC csapatát. A játék első 20 perce többnyire mezőnyjátékkal telt, mondhatni ismerkedési szinten zajlott néhány technikai hibával színezve mindkét oldalon. A TIAC VSE csapatának csiszolni kell hiányosságain, ha előrébb szeretne jutni a bajnokságban, míg az Öskü FC négygólos győzelmével az első helyre focizta magát, megelőzve a Balatonszepezdet jobb gólarányával.

 

 

A 24. percben a tapolcaiaknak akadt egy lehetőségük; labdaszerzés után, Makacsek-Molnár M. kapott egy jó kiugratást és kb. 10 méterről lőtt laposan, amit szögletre tolt a kapus. Ami az első félidőt illeti, a piros-fehéreknek nem sikerült többször megtornáztatni az ellenfél hálóvédőjét. Ez a néhányszor megmutatkozó pontatlan passzmegoldásoknak ill. a csapat egy részére jellemző bizonytalanságnak volt elsősorban betudható. Az Öskü ellenben több veszélyesebb helyzetet is kialakított: az első komolyabb a 29. percben egy kapu felé tartó szabadrúgás volt 20 m távolságból majd egy 30. percben történő összjáték után a gólvonalról kellett menteniük a védőknek. A játék általában a TIAC térfelén zajlott s ez ritkán tolódott el, miközben a kapuhoz kevésbé tudtak eljutni. A gólcsendet végül Hornyák Á. törte meg a 40. percben; egy szögletből érkező beadást követően az ösküi csatár a legmagasabbra emelkedett majd 5m-ről a kapu jobb oldalába fejelt.

 

 

A második félidő már korántsem indult olyan langyosan mint az első. Az előnyt a 48. percben növelték a lilák, Jancsek B. és Hulka B. mutatott be egy szépen kivitelezett kényszerítő sorozatot majd utóbbi fejezte be a bal alsóba bepasszolva a játékszert.

 

 

Az Öskü tovább támadott és ennek eredményeképpen egy szélről beívelt labdát a túloldalról érkező Bódis R. becsúszva juttatott a hálóba. A játék még inkább felpörgött, a másik oldalon egy jó passzjáték után Horváth R. került helyzetbe amit nem tudott értékesíteni 14m-ről. A lila gólgyártás viszont folytatódott amikor is a 64. percben Hulka B. duplázott; a balról kapott labdát 10m-ről rúgta laposan a kapu jobb oldalába. Az ezt követő percekben cserék következtek frissítve az amúgy sem lassú játékmenetet. Egy kisebb ostrom alatt találta magát a tapolcai kapu, amit az utolsó pillanatokban egy becsúszó láb vagy a kapus ügyessége hiúsított meg.

 

 

 

A TIAC előtt is adódott egy-két lehetőség de nem tudtak élni velük. Összességében -néhány szabálytalanságtól eltekintve- fair play meccset láthattak a nézők. A mérkőzésre az ösküi csapat összehangoltsága nyomta rá a bélyegét míg a hazaiaknál többnyire hullámzó vagy erőtlen támadójáték mutatkozott meg és a csatárokat támogató csapattársak is sokszor hiányoztak, ami hozzájárult volna az erőegyensúly eléréséhez vagy szimplán csak a sikeres befejezéshez. /Kárpát Sándor/

 

 

Hozta a papírformát az Öskü, a TIAC nem tudott élni a lehetőségeivel

| hírek, sport |