Korábban az Arany János és a Kossuth utca sarkán találhattuk, egy ideje azonban már egy jóval bővebb térben, az Ady Endre utcában, a kórházzal átellenben működik a Sajtkukac játszóház. Nagy kedvence a hely sok kisgyermekes családnak. Itt kiélhetik játékszenvedélyüket az örökmozgók, de születésnapot ünnepelhetnek, vagy a Mikulással is találkozhatnak a gyerkőcök. A nyáron egy új gépjármű vizsgabázis is létesült Tapolcán, konkrétabban a Halápi úti garázssorok szomszédságában lévő iparterületen. A Pál műszaki vizsgabázist (közúti jármű vizsgaállomást) egy fiatal járműmérnök, Pál Marcell és autóvillamossági szerelő mester édesapja hozta létre. Dobó Zoltán polgármester mindkét vállalkozásnál látogatást tett a közelmúltban.

 

 

Bajnóczi Melinda, a Sajtkukac játszóház gazdája lapunknak elmondta, 9 évvel ezelőtt azért hozták létre a vállalkozást, mert férjével maguk is kisgyermekes szülők révén, érzékelték azt a hiányt és igényt, amelyet egy hasonló adottságú hely betölthetne. – Azt tapasztaltuk, hogy főleg a téli időszakban nem megoldott a gyerekek közösségi találkozása, legfőképpen az, hogy egymás társaságában szocializálódjanak, játszanak, beszélgessenek, vetélkedjenek. Erre a célra alkalmas a játszóházunk, miközben a szülők is kényelmesen, kellemes légkörben, gyermekeiket biztonságban tudva tölthetik el az időt.

 

 

 

Általában egy, másfél, két órát vannak nálunk a gyerekek. Ez idő alatt bejárhatják a számukra nagyon izgalmas kétszintes labirintust, de számos egyéb játéklehetőség is rendelkezésükre áll. Mivel a mostani helyünk jóval nagyobb a réginél, három különtermet is kialakítottunk, így rendszeresen gyermekpartikat, foglalkozásokat, nyári táborokat is tarthatunk. Igyekszünk a fő szórakozás, a nagy labirintusunk mellett, változatosan, egyéb játékokkal is ellátni a játszóházat, hiszen nem mindig tudunk a gyerekek fejével gondolkodni, ugyanakkor azt szeretnénk, hogy megtalálják maguknak azt a játékot, elfoglaltságot, ami kedvükre való – tudtuk meg a tapolcai játszóház vezetőjétől.

 

 

 

 

Tavaly júniusban nyitott Pál Marcell és édesapja gépjármű vizsgabázisa. A fiatalember elmondta, saját műhellyel rendelkező autóvillamossági szerelő mester édesapja révén szinte beleszületett a gépjárműtechnika világába. Nem véletlen, hogy felsőfokú tanulmányokat is ezen a vonalon folytatott. Győrben, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karán végzett, mint járműmérnök. Hozzátette, várhatóan egy-másfél év múlva már mint vizsgabiztos is dolgozhat a vállalkozásban. A vizsgahely megnyitása egyébként régi terve volt a családnak, de annak létrehozása összetett és hosszadalmas folyamat volt. – Egy audittal kezdődött az engedélyeztetési eljárás, miután a közlekedéstudományi intézethez benyújtottuk a kérelmet. Végig kellett menni az összes technológiai lépésen, biztosítani az előírt technikai és egyéb feltételeket. Ezután következhetett a szerződéskötés az illetékes hatóságokkal… – árulta el Pál Marcell, akitől azt is megtudtuk, hogy távolabbi terveik között szerepel, hogy a vizsgabázis mellé régóta működő autószervizük is odaköltözhessen, hogy egy központi telephelyen működjön a jövőben a két egymáshoz szorosan kapcsolódó szolgálatás. /Töreky L/

 

 

A Sajtkukac játszóháztól egy új helyi gépjármű vizsgaállomásig

| gazdaság, hírek, közélet, közlekedés, önkormányzat |