Számos, az önkormányzatot és a lakosságot érintő aktuális ügyben tájékoztatta, illetve hallgatta meg az Időskorúak Tanácsadó Testületének véleményét, kérdéseit Dobó Zoltán polgármester, illetve Pass Sándor és Puskás Ákos alpolgármesterek január 30-án.

 

 

A hivatal emeleti tanácstermében megtartott legutóbbi összejövetel hagyományosan a polgármester beszámolójával kezdődött, majd számos – a testület tagjai irányából felmerült – kérdés megválaszolásával folytatódott. A közügyek iránt érzékeny és érdeklődő nyugdíjas korú, műszaki- és humán értelmiségiekből, tapasztalt szakemberekből álló testület tagjai többek között olyan témákat vetettek fel és beszéltek át a városvezetőkkel, mint az önkormányzat jelenlegi gazdasági helyzete, jövőre vonatkozó tervei, elképzelései, az idei költségvetés összeállításának háttere, folyamata, prioritásai, a számok mögötti tartalom.

 

 

Kérdés érkezett a helyi adófizetői hajlandóságról is. Dobó Zoltán válaszában úgy fogalmazott, Tapolcán jó az adófizetői morál, ma már gyakorlatilag nincsenek jelentős kintlévőségei az önkormányzatnak. Szóba kerültek egyes belvárosi szociális bérlakások korábbi bérlői által okozott károk, értékesítésük nehézségei. A jelenlévők miután meghallgatták a polgármestert, kérdeztek, tanácskoztak, véleményt formáltak a valamikori városi tulajdonban lévő badacsonylábdihegyi kemping eladása körüli peres ügyről, illetve a korábbi elnök által irányított TIAC sportegyesületnél feltárt szabálytalanságok nyomozás alatt lévő hátteről, azok sokmilliós negatív anyagi következményeiről is. /tl/

 

 

 

Az idei költségvetési tervezet és egyéb városi ügyek az időstanács előtt

| hírek, közélet, önkormányzat, politika |